ADIL EL ARBI & BILALL FALLAH lanceren CHATROOM: epic kortfilm in 8K geshoot op Samsung S21

De Galaxy S21 Ultra 5G, een hard script en een Instagram famous cast blijken het geheime recept voor een revolutionaire kortfilm. Zelfs met enkele grote Hollywoodproducties op hun palmares maken film heroes van eigen bodem Adil & Bilall maar al te graag tijd voor producties met jong talent. Samen met WAJOW Talent Factory & Samsung sloegen ze de handen in elkaar voor een epische smartphone kortfilm: CHATROOM. Hyped? Wacht totdat je de film op 17 november op de iconische Samsung Neo QLED 8K TV ziet. Zo wordt elk filmmoment een experience op zich.

Na ettelijke filmsuccessen en Will Smith te befrienden, kan er niet heel veel meer op je regisseur bucket list staan, toch? Wrong answer bro! Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn nog lang niet uitgespeeld en dat bewijzen ze met hun nieuwste filmtelg CHATROOM.

Bekende instagramgezichten & diversiteit in de building

Een volledige kortfilm shooten op de Galaxy S21 Ultra 5G in 8K? Kunnen ze, doen ze! Teamwork doet zoals altijd de dream werken en dat is bij deze Adil en Bilall prent niet anders! Van een bekende cast tot young film talents, deze kortfilm wordt gedragen door een steevaste community van jonge creatives.    

In CHATROOM komt een appartementsgebouw met 6 gezinnen in beeld diegevolgd worden van acht uur ’s avonds tot de volgende ochtend. De cast bestaat uit ronkende namen, met o.a. Veerle Dejaeger, Flo Windey, Roda Fawaz, Hakim Chatar, Bab Buelens & Vincent Banic. Zo dook Flo Windey in de huid van een crazy cat lady en ontpopte Roda Fawaz zich tot TikTok dad. Yup, je hoort het al! Met deze epic combo van figuren kan je gewoon niet missen.

Opkomend talent achter de (smartphone) camera

Ook achter de schermen bruist de set van het lokaal talent. Zo schreven Adil en Bilall samen met WAJOW Talent Factory en vorige Point Of U-winnaars – Sem Cuypers, Lukas Gevaert en Sven van Alboom – een solid script. Laatstgenoemdenkregen ook nog eens de eer om de gehele kortfilm in te blikken met de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G smartphone.

“De Galaxy S21 biedt veel mogelijkheden wat je niet zo gemakkelijk met een traditionele filmcamera kan doen. Denk aan krappe hoeken of speciale angles. Met een smartphone kan je veel inventiever zijn. Een van de shots die we hebben gemaakt is vanuit de lucht gefilmd, waarbij we de S21 gewoon aan een plafond hebben gekleefd. Het toestel weegt bijna niets, dus was zo’n shot plots heel snel gemaakt.” – Sven Van Alboom

Gedurende de creatie van CHATROOM hebben Sven en zijn crew dan ook optimaal gebruik gemaakt van de 13mm Ultra-Wide lens van de Galaxy S21 Ultra om elke scène zo volledig mogelijk in beeld te brengen.

Andere bekende koppen achter de schermen waren styliste Farah El Bastani, make-up artist Gladys Ferro en CHATROOM producer Mathias Sourbron.

8K madness met en op je scherm

Met de Galaxy S21 Ultra 5G heeft Samsung de video game voorgoed veranderd. Zo is 8K de hoogste videoresolutie in een smartphone. Vier keer zoveel pixels als 4K en met 8K 24fps beeldopnames, verbleken zelfs films op het witte doek.   

“Film is een van de krachtigste middelen om verhalen te vertellen, en een van de beste manieren om emotioneel een band op te bouwen met je publiek,” zegt Davy Moons, Marketing Manager Mobile van Samsung België. “Met dit project willen we mensen laten zien dat ze echt geen fancy studio-apparatuur of grote budgetten nodig hebben om geweldige films te maken – alles wat ze nodig hebben is een beetje fantasie en het Galaxy-toestel in hun broekzak.”

De videorevolutie stopt daar echter niet. Mooi beeld vastleggen is één ding, dat zelfde beeld ook justice aandoen op een groot scherm is iets anders. Daarom introduceerde Samsung de Neo QLED 8K TV. De Quantum Dot-technologie in Neo QLED TV geeft 100% kleurvolume met meer dan een miljard tinten. In combinatie met de nauwkeurige Mini LED’s vangt de tv ieder detail, zelfs in donkerzwarte of helderwitte tinten. Ook geluid draagt bij aan deze magische ervaring. Met de Object Tracking Sound Pro hoor je het geluid bewegen, perfect in lijn met de actie op het scherm. Extra luidsprekers bovenaan de TV en slimme AI- software creëren een fantastische audio-ervaring, zo realistisch dat je zelfs met je oren de actie volgt. 

“Als filmmakers is resolutie en kwaliteit van beeld enorm belangrijk en streven we ernaar dat de ervaring van de kijker op groot scherm zoveel mogelijk nagebootst wordt eens de film thuis bekeken wordt. Daarom is 8K televisie revolutionair. Het geeft de opportuniteit om zoveel mogelijk detail te zien en de kleinste aspecten van de cinematografie tot zijn recht te laten komen.” – aldus Adil El Arbi

Bilall Fallah voegt daaraan toe: “Zowel in dagscènes als in nachtscènes is er doorheen de geschiedenis van film altijd een worsteling geweest om realistische donkere scènes na te bootsen en te tonen. Met 8K lukt het om op een unieke manier nachtscèes te bekiijken zonder aan realisme te verliezen. Combineer dat met explosies en dan heb je een immersive ervaring.“