CHRISTOFF, METEJOOR, MARGRIET HERMANS en OLIVIA vormen met JAN SMIT stemmencast in “2 KLEINE KLEUTERTJES: EEN DAG OM NOOIT TE VERGETEN”

Op 4 mei 2022 komt de vrolijke 3D – animatiefilm “2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten” uit in de Belgische bioscopen. De film is een feest voor het hele gezin en de allerkleinsten. De film, naar een idee van Jan Smit,  is gebaseerd op de populaire gelijknamige tekenfilmpjes met liedjes. Alle liedjes in de film zijn geschreven en geproduceerd door Jan Smit & Edwin De Groot.

De stemmencast van de familiefilm “2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten” bestaat naast Jan Smit uit een aantal grote toppers uit de Belgische muziek – en showbizzwereld.   Zowel Christoff, Metejoor, Margriet Hermans als Olivia spreken naast Jan Smit de belangrijkste stemmen in. Olivia Trappeniers won in augustus 2020 nog de Radio 2  – Zomerhit Dierbaar samen met Regi Penxten. Ook Juul Kolacny, de zoon van Stijn ‘Scala Meisjeskoor’ Kolacny mag de rol van Joey op zich nemen. Christoff vertolkt de rol van Oom Bob, Margriet spreekt de rol in van Oma en Metejoor die van Hap de Geit, Olivia mag de stem van Mama inspreken en inzingen.

Ook bij de Nederlandse dub kon Jan Smit rekenen op enkele bekende namen, waaronder Chantal Janzen, Simone Kleinsma en Ronnie Flex.  Emma Smit, de dochter van Jan Smit, mag trouwens ook het rolletje van Pippa inspreken. De cast is ook te horen op de soundtrack! 

Jan Smit is opgetogen:  “10 Jaar geleden ontstond het ‘2 Kleine Kleutertjes’ idee bij mij, en ik ben mega trots dat we één van de eerste Nederlandse 3D-animatie films gaan releasen. De kleutertjes krijgen in de film en in het nieuwe boek een karakter en een naam. Anna en Joey hebben een papa en een mama, maar ook een oom Bob! Het feit dat ik daarnaast met deze enorme sterrencast en vooral samen met mijn dochter Emma deze film mag inspreken, dat is toch wel het meest bijzonder. Ik hoop dat iedereen vanaf morgen de liedjes gaat oefenen, zodat we ze in mei met z’n allen kunnen zingen in de bioscoop” .

Makers
De film wordt geproduceerd door Nuts & Bolts Film Company in coproductie met VoSound, Submarine en AVROTROS. De regie ligt in handen van Wip Vernooij, die eerder succesvolle animatiefilms en series als Moshi Monsters en Dr Panda heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Marc Veerkamp (Sesamstraat, George & Paul).

Het verhaal
Anna (5)  en Joey (4) zijn binnenkort niet meer de enige kindjes in het gezin, er komt een baby’tje bij! Op de dag van de bevalling worden ze door hun oom meegenomen naar de kinderboerderij. Hier is een klein geitje waar Joey meteen dol op is en wanneer ze samen uit de kinderboerderij ontsnappen, gaan ze op avontuur. Onderweg komen ze allemaal hindernissen tegen en leren ze om hun krachten te bundelen en maken veel nieuwe vrienden. Samen komen ze er wel!

2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten wordt op 4 mei 2022 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.