De opnames van de film FORTRESS van JESSICA WOODWORTH zijn beëindigd

Na een intense periode van 34 draaidagen, vindt vandaag, dinsdag 5 oktober, de laatste draaidag van FORTRESS van de Belgische regisseur Jessica Woodworth en producent Peter Brosens plaats.  Na ‘King of the Belgians’, ‘The Barefoot Emperor’, ‘The Fifth Season’, ‘Altiplano’ en ‘Khadak’, werd door Woodworth en haar Belgische D.O.P. Virginie Surdej gekozen om op zwart-wit pellicule te draaien. Tegen de achtergrond van de onstuimige Etna en het verschroeide Siciliaanse landschap, brengt FORTRESS een episch en absurd verhaal over hoe vriendschap zelfs de grootste illusies kan doorprikken.

Woodworth schreef ook het scenario dat geïnspireerd is op het literaire meesterwerk ‘De woestijn van de Tartaren’ (‘Il Deserto dei Tartari’) van Dino Buzzati. Naast Jonas Smulders (NL), Samvel Tadevosyan (Armenië) en Geraldine Chaplin spelen ook de Belgische acteurs Jan Bijvoet, Django Schrevens, Sam Louwyck, Bruno Georis en Goua Grovogui mee in deze Belgisch-Italiaans-Nederlands-Bulgaars-Armeense coproductie. Vorige week werd ook de steun van de Siciliaanse Filmcommissie bevestigd.

FORTRESS vertelt het verhaal van een jonge en ambitieuze soldaat die een regiment in een geïsoleerd fort vervoegt om de strijd met een mythische vijand aan te gaan.

De film is een productie van het Gentse Bo Films met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in coproductie met Italië, Nederland, Bulgarije en Armenië. De film wordt einde 2022 in de Belgische bioscopen verwacht.  

FORTRESS is een productie van Bo Films in coproductie met het Gentse Krater Films gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Flanders Tax Shelter, met het Brusselse Beluga Tree gesteund door het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, VOO/BETV en Proximus, met het Italiaanse Palosanto Films gesteund door het Italiaans Ministerie van Cultuur (MIC) en de Siciliaanse Filmcommissie, met het Nederlandse Volya Films gesteund door het Nederlands Filmfonds (NFF), met het Bulgaarse Art Fest gesteund door het Bulgaars Nationaal Filmcentrum (BNFC), met het Armeense Dokino gesteund door het Nationaal Cinema Centrum van Armenië (NCCA) en met de steun van Eurimages. Het project werd ontwikkeld met de steun van het MEDIA Programma van de EU en het VAF.

Foto: Sabina Christova