Druk festivalnajaar voor RED SANDRA

In afwachting van de officiële Belgische premières op 21 oktober in Kinepolis Antwerpen en op 23 oktober in Oostende en de nationale release op 27 oktober, heeft ‘Red Sandra’ al een druk festivalnajaar voor de boeg.
 
Gisteren ging ‘Red Sandra’ in wereldpremière de openingsfilm in competitie van het Hope International Film Festival in Stockholm, Zweden. Producent Peter Bouckaert, regisseur Lien Willaert, en actrice Darya Gantura waren aanwezig op de openingsceremonie.
 
De Nederlandse première is voor het sympathieke Film by the Sea-festival in Vlissingen waar de film op 17 september wordt vertoond in aanwezigheid van regisseurs Jan Verheyen en Lien Willaert, actrices Darya Gantura en de jonge Rosalie Charles, en de Nederlandse d.o.p. Reinier Van Brummelen.
 
Op zaterdag 2 oktober is ‘Red Sandra’ dan de Vlaamse vertegenwoordiger op de 35ste editie van het Festival International du Film Francophone in Namur. Producent Peter Bouckaert en regisseur Lien Willaert zullen aanwezig zijn.

Van 6 tot 13 oktober gaat in Emden Norderney (Duitsland), zo’n beetje het Duitse Gent, de 31ste editie van het filmfestival door. ‘Red Sandra’ is geselecteerd voor de internationale competitie en zal in Emden worden vertoond op 7 en 8 oktober. Een nog te bepalen delegatie zal de film aan het Duitse publiek voorstellen.
 
De voorlopig laatste halte voor ‘Red Sandra’ is het European Film Festival in Zuid-Afrika van 14 – 24 oktober. Omwille van Covid gaat dit festival online door en zal de aanwezigheid van de regisseurs zich dus beperken tot een virtuele aanwezigheid.
 
Op 21 en 23 oktober is het dan de beurt aan Vlaanderen met premières in Antwerpen en Oostende.
 
‘Red Sandra’ wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 27 oktober te zien in alle Vlaamse bioscopen en Brussel.

Foto: Eyeworks Film & TV Drama