JOMMEKE krijgt een officiële editie van Monopoly

In het najaar van 2023 komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave onder officieel erkende licentie van Hasbro: Monopoly Jommeke. Deze gelimiteerde uitgave biedt de uitgelezen kans om de mooiste albums en tekeningen van de reeks te leren kennen.

Vandaag werd deze officiële Monopoly-versie voorgesteld door Groep 24 en Standaard Uitgeverij. De editie blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in de wereld Jommeke gestoken. Voor de doos werden door de Standaard Uitgeverij nieuwe tekeningen gemaakt, speciaal voor dit spel. Ook de middenplaat van het spelbord zal nieuwe tekeningen bevatten. In totaal werden negen nieuwe ontwerpen gemaakt door Jommeke tekenaar Dieter Steenhaut. De tekeningen werden, zoals steeds voor Jommeke, eerst in inkt op papier gemaakt. Nadien werden de tekeningen gescand en digitaal ingekleurd. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast locaties uit de strip maar ook iconische voer-, vaar-, en vliegtuigen zullen een plaatsje krijgen in het spel.

Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met verwijzingen naar de immer populaire stripreeks. Zo zal je bijvoorbeeld Monopoly geld moeten betalen omdat je de grasmobiel om zeep hielp samen met Filiberke. Voor de overige invulling van het spel is het nog wachten tot de lancering eind 2023.

De fan kan het bord eveneens mee invullen. Er is één vakje op het spelbord nog niet bepaald. Iedereen die dat wil kan stemmen op haar of zijn favoriete album – gelinkt aan een locatie. Het album, en de bijbehorende locatie, met de meeste stemmen krijgt met zekerheid een vakje op het spelbord. Het wordt dus spannend om te vernemen welk album de meeste stemmen kan verzamelen.

Stemmen kan via www.MONOPOLYSTORE.be/JOMMEKE vanaf vandaag tot 1 december.

“Ik probeer toch iedereen warm te maken om te stemmen op De Stad in de vulkaan, mijn persoonlijke favoriet” lacht zaakvoerder Pieter De Wulf. “Dat we het spel hier in Wilrijk voorstellen is natuurlijk geen toeval. Bedenker en oorspronkelijke tekenaar Jef Nys werkte en woonde er geruime tijd. Ook het beeld van de Plastieken Walvis (het legendarische album) en de Jommeke-stripmuur in Wilrijk droegen bij tot onze keuze.”

Het zal gaan om een gelimiteerde oplage. Hoeveel spellen er exact zullen gedrukt worden is nog niet duidelijk maar het zal gaan om een eenmalige productie. Bovendien is er voor de grootste fans een exclusiefje: er komt een limited edition op 100 stuks met een set zeven kwalitatieve prints van de nieuwe tekeningen, steeds genummerd. Voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar: het spel kan nu al besteld worden als pre-order via www.MONOPOLYSTORE.be/JOMMEKE