KOM HIER DAT IK U KUS komt eindelijk in de cinema op 17 november 2021!

Het geweldige fictiedebuut KOM HIER DAT IK U KUS in een regie van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevordene en gebaseerd op het gelijknamige boek van Griet op de Beeck, kon vorige herfst door de derde lockdown niet meer gereleased worden. Maar daar komt nu verandering in. Op 17 november komt de film eindelijk uit en wordt hij in België verdeeld door September Films.

Niet alleen won deze Belgisch-Nederlandse film ondertussen de Ensor voor Beste Coproductie  op FFO21 maar kreeg de film ook in Nederland eind september 2021 één van de meest prestigieuze filmprijzen, nl. het Gouden Kalf voor Beste Regie.  Daarmee verzilverde ze één van hun 6 Kalfnominaties. Hun Vlaamse cast, waaronder revelatie Tanya Zabarylo maar ook Tom Vermeir, Valentijn Dhaenens, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts en Stefan Perceval, leverde een even eigenzinnige als ontroerende film af. Het regisseursduo, bekend van de veelgeprezen documentaire NE ME QUITTE PAS, adapteerde zelf de roman van Griet Op de Beeck.

Het regiedebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is een coproductie tussen het Belgische Lunanime (Annemie Degryse en Jan De Clercq met Tim Martens en Maarten D’Hollander als uitvoerende producenten), het Nederlandse Submarine Film (Sabine Veendendaal en Jeroen Beker) en NTR, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Film Fonds, Lumière Invest en Casa Kafka.

KOM HIER DAT IK U KUS ging in Belgische première op het Film Fest Gent 2020 en werd ook geselecteerd voor het Chicago International Film Festival en het Luxemburg City Film Festival. Eerder won KOM HIER DAT IK U KUS al de Prijs van de Nederlands Filmkritiek op het Nederlands Film Festival.

Synopsis 
Mona is een gevoelig meisje wier moeder sterft in een auto-ongeval. Niet lang nadien komt Marie, papa’s nieuwe vrouw, bij hen inwonen. We volgen Mona als tiener, twintiger en dertiger in een wereld waarin zij zichzelf vaak al teveel wegcijfert.