MIJN VADER IS EEN SAUCISSE eerste Vlaamse film in 2021

Nu de bioscopen binnenkort kunnen heropenen, is het uitkijken geblazen naar de eerste Vlaamse film sinds maart vorig jaar die op het grote scherm te beleven zal zijn. Die eer om de langverwachte filmzomer op gang te trappen is weggelegd voor de feelgood komedie Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche in de hoofdrollen. Paradiso Filmed Entertainment zal de film uitbrengen op 23 juni.

Mijn vader is een saucisse is een welgekomen portie feelgood over een prettig gestoorde familie, en meer bepaald de band tussen de vader, Paul, en zijn dochter Zoë. Wanneer Paul in een bevlieging zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, is zijn vrouw daar allesbehalve blij mee. Zoë gelooft als enige in haar vader, en duikt samen met hem het avontuur in.

Na internationale projecten als The Zookeeper’s Wife, The Hummingbird Project en Quo Vadis, Aida? vertolkt Johan Heldenbergh voor het eerst sinds The Broken Circle Breakdown opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film.

Hilde De Baerdemaeker was recent nog te zien in Beau Séjour en Coppers. Savannah Vandendriessche is bekend van Rosie & Moussa. Er zijn belangrijke rollen weggelegd voor Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha. Het scenario is van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Zagros) en is gebaseerd op de novelle Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade. Dries Phlypo is de producent.

Anouk Fortunier gooide internationaal hoge ogen met haar kortfilm Drôle d’Oiseau, die op talrijke festivals geselecteerd was. Ze won er de Publieksprijs op Film Fest Gent mee, en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Daarnaast werkte Fortunier als productieassistente op Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael en was ze kindercoach voor Gilles Couliers Cargo en Sahim Omar Kalifa’s Zagros.

Mijn vader is een saucisse is een productie van Dries Phlypo voor A Private View in coproductie met het Nederlandse productiehuis The Film Kitchen en het Duitse Leitwolf Filmproduktion, en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Eurimages, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive, NDR, Telenet STAP, VTM, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Nord Media, Paradiso Filmed Entertainment, Creative Europe MEDIA, VPRO en Farb Film.