“NOWHERE” van PETER MONSAERT met KOEN DE BOUW in de hoofdrol gaat in wereldpremière Filmfestival Oostende (FFO) 2022

De veertiende editie van Filmfestival Oostende (FFO) opent dit jaar met de wereldpremière van ‘Nowhere’, de nieuwe film van Peter Monsaert (‘Offline’, ‘Le Ciel Flamand’). ‘Nowhere’ schetst een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots. Master Koen De Bouw vertolkt er misschien wel zijn meest kwetsbare rol ooit, naast jong talent Noa Tambwe Kabati.

Op vrijdag 21 januari geeft Koen De Bouw niet enkel het startschot voor de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende, ook zijn nieuwste film ‘Nowhere’ schiet er uit de startblokken. ‘Nowhere’ is geregisseerd en geschreven door Peter Monsaert, met in de hoofdrol Koen De Bouw (‘The Man Who Sold His Skin’) en Noa Tambwe Kabati (‘wtFock’, ‘Welp’). Sebastien Dewaele (‘Undercover’, ‘Eigen Kweek’), Sofie Decleir (‘De Dag’), Karlijn Sileghem (‘Home’) en Ruth Becquart (‘Chaussée D’Amour’) vullen de cast aan.

Regisseur Peter Monsaert is enorm vereerd dat FFO ‘Nowhere’ als openingsfilm heeft gekozen: “Het festival heeft zich de voorbije jaren een hevig supporter getoond van de Vlaamse film. In première gaan op Filmfestival Oostende, voor zoveel echte liefhebbers, en dat samen met mijn cast en crew en iedereen die de film een warm hart toedraagt, is dan ook een droom. Een film maak je immers voor een publiek. Als maker hoop je zoveel mogelijk mensen te kunnen beroeren met wat je hebt gemaakt. Ik kijk enorm uit naar het moment waarop iedereen kan ontdekken waar wij met hart en ziel aan gewerkt hebben. Het feit dat de Master van het festival, Koen De Bouw, een waarlijk meesterlijke prestatie neerzet, maakt het allemaal nog wat mooier. De chemie tussen hem en de jonge Noa Tambwe Kabati is fantastisch. Ik kan niet wachten om dat met het grote publiek te delen!”

Op het festival maakt ‘Nowhere’ deel uit van de LOOK!-competitie, die zich focust op visueel sterke verhalen. In de LOOK!-competitie gaat een professionele internationale jury op zoek naar de Beste Film, waarin het beeld op een opvallende of invloedrijke manier het verhaal tot een hoger niveau tilt. “Met ‘Nowhere’ hebben we voor een openingsfilm gekozen die een verhaal brengt dat verteld moet worden. Koen De Bouw zet een ijzersterke vertolking neer. Bovendien voel je de beheerste en sterke hand van Monsaert in de regie en montage en bewijst David Williamson alweer welk een fantastische D.O.P. hij is”, vertelt Peter Craeymeersch, Artistiek Directeur van FFO.

‘Nowhere’ vertelt het verhaal van ex-truckchauffeur André (Koen De Bouw) die zijn dagen vult met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt verstoord wanneer hij de dakloze tiener Thierry (Noa Tambwe Kabati) betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

‘Nowhere’ is een productie van Lunanime (producenten Jan De Clercq en Annemie Degryse), in coproductie met Need Productions, Telenet en Eén. De film kwam tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en van het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Fédération Wallonie – Bruxelles, stad Gent, Creative Europe Media, Lumière Invest en Lumière Publishing.

Lumière brengt de film op 9 februari 2022 in de Belgische zalen.

Info: www.filmfestivaloostende.be