Ontdek de Vlaamse stemmen in de gloednieuwe trailer van LIGHTYEAR

“Lightyear” vertelt het oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld waarop het actiefiguur uit Toy Story is gebaseerd. Het verhaal volgt de legendarische Space Ranger nadat hij samen met zijn commandant en hun bemanning is achtergelaten op een vijandige planeet op 4,2 miljoen lichtjaar van de aarde. Terwijl Buzz probeert een weg terug te vinden door ruimte en tijd, wordt hij vergezeld door een groep ambitieuze rekruten en zijn charmante robotrechterhand Sox. Wat de zaak bemoeilijkt en de missie bedreigt is de komst van Zurg, een machtige verschijning met een leger meedogenloze robots en een mysterieuze agenda.

In de film horen we de stem van Louis Talpe als de talentvolle Space Ranger Buzz Lightyear, Truus Druyts als zijn commandant en beste vriendin Alisha Hawthorne en Michiel De Meyer als Sox. Jennifer Heylen, Yemi Oduwale en Barbara Sarafian lenen hun stemmen aan Izzy Hawthorne, Mo Morrison en Darby Steel. Daan Hugaert is te horen als de raadselachtige Zurg. De stemmencast bestaat verder uit Fleur Brusselmans als boordcomputer I.V.A.N., Marc Peeters als Commander Burnside, Stef Aerts als Airman Diaz en Hanne Smet als de jonge Izzy.

In de film horen we ook nog de stemmen van Sabine Hagedoren, Lieven Scheire, PJ De Paepe, Karina Mertens, Cathy Petit, Julie Daems, Dimitri Verhoeven en Leendert De Vis. De regie van de Vlaamse dub is onder leiding van Karina Mertens, met vertaling door Griet De Wolf.

“Lightyear” werd geregisseerd door Angus MacLane (co-regisseur “Finding Dory”), geproduceerd door Galyn Susman (“Toy Story That Time Forgot”) en met een soundtrack van de bekroonde componist Michael Giacchino (“The Batman,” “Up”).

Vanaf 15 juni in de bioscoop.