SOONER op FILM FEST GENT 2021

Als officiële partner van Film Fest Gent werkt Sooner nauw samen om het beste van nationale en internationale cinema op de kaart te zetten, en dit op verschillende vlakken, zowel online en offline.

Sooner zal tussen 12 en 23 oktober helemaal in de ban zijn van het festival. Zo wordt er een exclusieve corner voorzien, met eerder werk van de genomineerde regisseurs, onderverdeeld in 4 verschillende onderdelen binnen Film Fest Gent. 

Sooner is ook de hub geweest voor al het jong aanstormend schrijverstalent in België. In FFG Explore Zone konden jongeren op Sooner kiezen uit 2 films die ze konden jureren via een review. Hieruit werd een selectie gekozen aan jonge juryleden binnen het festival. Tot slot zal Sooner ook zowel fysiek als visueel aanwezig zijn op het festival.    

Sooner is het nieuwe VOD-platform van UniversCiné Belgium, ontwikkeld door en voor filmliefhebbers, en is intussen actief in België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland.
Sooner biedt niet alleen de grootste bekroonde producties en klassiekers van de wereldwijde en de Belgische cinema aan, maar ook allerhande genrefilms, van horror tot science fiction, documentaires, films voor alle publieken en alle leeftijden, minder bekende ontdekkingen, en parels van vroeger en nu die niet breed genoeg in de zalen zijn uitgekomen. 
Sooner België verzamelt meer dan 7.000 films, zorgvuldig uitgekozen bij meer dan 300 distributeurs, producenten en internationale sales agents, en wordt op wekelijkse basis aangevuld met nieuwe titels. Dat maakt van Sooner de grootste online filmcatalogus die in België beschikbaar is.