Trailer onthult eerste beelden van HANS HERBOTS langverwachte RITUEEL

Na de succesvolle internationale series ‘Riviera’ en ‘The Serpent’, maakte Hans Herbots terug een film in zijn thuisland. De bloedstollende trailer van zijn nieuwe bioscoopfilm, RITUEEL, voert je meteen mee in een intense thriller die onder je vel kruipt. RITUEEL is vanaf 26 januari 2022 te zien in de Belgische bioscoopzalen. 

7 jaar na ‘De Behandeling’ kiest Hans Herbots opnieuw voor een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder, in een bewerking van Carl Joos die zich eerder al boog over de scenario’s van onder andere ‘De Behandeling’ en ‘Het Tweede Gelaat’.

Het plot draait deze keer rond Kiki, een gedreven duikster die meegezogen wordt in een reeks van gebeurtenissen die zich vermengen met haar persoonlijk leven. Marie Vinck vertolkt deze hoofdrol. Aan haar zijde herneemt Geert Van Rampelberg zijn personage uit ‘De Behandeling’, namelijk rechercheur Nick Cafmeyer.

Synopsis:
Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

RITUEEL wordt geproduceerd door Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem voor Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Film (NL), Atlas Film (DE) en VTM.  De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering, Flanders Image, Screen Flanders, Screen Brussels, Streamz, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD) en ZDF.

RITUEEL wordt op 26 januari 2022 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). De internationale rechten van de film zijn opgepikt door BE FOR FILM die ook “De Behandeling” aan diverse landen verkocht.