10.000 bezoekers voor ASSISEN 3

Dat het theaterhuis Uitgezonderd. van James Cooke en Bob Jennes met “Assisen” een ijzersterk format in handen heeft, hebben de twee vorige edities al bewezen. In deze assisenzaken – “De webcammoord” in 2018 en “De gifmoord” in 2019 – moest het publiek beslissen over schuld of onschuld. In maart staat er een nieuwe assisenzaak in de steigers: “De wurgmoord”. En één maand voor de première hebben zich al 10.000 juryleden aangemeld! 

Assisenzaken zijn actueler dan ooit. Vorige maand nog volgde heel Vlaanderen met spanning het euthanisieproces rond Tine Nys en ook “De 12” op Eén was een regelrechte hit. Iedereen heeft wel zijn oordeel klaar en beslist graag over schuld of onschuld. Net daar zit het succes van dit format. Na de debatten en getuigenissen volgt steevast het oordeel dat in handen ligt van het publiek. Regisseur Frank Van Laecke leidt dit alles opnieuw in goede banen en heeft ook samen met goede vriend Peter Römer (o.a. Baantjer) de tekst geschreven.

ASSISEN 3 – DE WURGMOORD behandelt de zaak van kaartlegster Rita Celis. Zij werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang ? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, het publiek dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze ASSISEN 3 – DE WURGMOORD.

Kürt Rogiers en Francesca Vanthielen staan opnieuw lijnrecht tegenover elkaar in een proces dat strak geleid wordt door Frans Maas. Beschuldigde is Steven Goegebeur en slachtoffer van dienst is Danni Heylen. Marijn Devalck, Sandrine André en Linda De Ridder worden opgeroepen als getuige en maken de cast compleet. 

INFO
Regie: Frank Van Laecke
Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer

Locatie: Theater Elckerlyc
Vanaf 12 maart 2020 tem 2 april 2020
Info & tickets: www.uitgezonderd.be