Actrice KARIN JACOBS getuigt openhartig over haar pillenverslaafde moeder in ‘Moederpijn’

Karin Jacobs hield de laatste vier levensjaren van haar moeder een dagboek bij. Deze fragmenten vormen de basis van het autobiografische verhaal waarin de actrice openhartig vertelt over de tijd dat ze gesandwicht zat tussen haar kinderen Jelle en Clara Cleymans en haar hypochondrische moeder. Dat leverde soms hilarische toestanden op, met vaak ook een schrijnend randje.

Tegelijk is dit boek een zoektocht naar mogelijke oorzaken waarom haar moeder van een vrolijke vrouw veranderde in een dramaqueen, verslaafd aan pillen en aandacht.

Moederpijn is een geestige, wrange, ontroerende en herkenbare getuigenis, en tegelijk een aanklacht tegen een van de laatste taboes in onze samenleving: medicatiemisbruik bij ouderen. Karin Jacobs weet als geen ander hoe deze verslaving familiale banden kan verstoren en zelfs volledig ontwrichten.M

Wie is Karin Jacobs?

Karin Jacobs studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1982 en speelde sindsdien in tal van theatergezelschappen. Voor haar prestatie in de musical Ganesha ontving ze in 2010 de Vlaamse Musicalprijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Ze acteerde ook in verschillende films en tv-series en leende haar stem voor veel animatiereeksen. De meeste mensen kennen haar echter van haar rol in Wittekerke. Kindergedichten schrijven is haar tweede grote passie. Bij Davidsfonds verscheen in 2019 Bibbervlees, een boek over kinderangsten.

Moederpijn – de monoloog
Karin schreef behalve het boek ook een lichtvoetige monoloog, waarin ze vertelt over de relatie met haar moeder.

Moederpijn
Verschijnt 29 september 2020
Uitgeverij Manteau
ISBN: 9789022337165
Softcover – 304 p. – € 19,99