ADIL EL ARBI & BILALL FALLAH bundelen opnieuw de krachten met Point of U en Samsung voor een tweede content creation wedstrijd

Na het grote succes van afgelopen zomer, gaan Adil El Arbi & Bilall Fallah – tussen het inblikken van hun Marvel-serie en Beverly Hills Cop 4 – opnieuw op zoek naar de makers van morgen. Door inspirerende talks, DIY-workshops, screenings op groot scherm en een interactieve wedstrijd @ De Studio worden jonge creators ondergedompeld in de opkomende wereld van smartphone video. (©Foto door Dena Huys)

#SpoilerAlert de nieuwe editie van de competitie van POU is groter in size en prize! 

Point of U 2.0  

Dit jaar daagt Point of U jonge content creators opnieuw uit om hun creatieve grenzen op te zoeken en te verruimen. Point of U is het jongerenfilmfestival bij uitstek voor jonge – rookie & pro – filmmakers en wordt georganiseerd door WAJOW. Of je nu gebeten bent door de TikTok-microbe, on the daily op Youtube te vinden bent, een baas bent in IG-reels of je vlogs viral doet gaan, Point of U is calling!  

“Een dure cinema camera is geen must meer om een film te maken” 

Op het POU-menu van dit jaar?Na een uitgebreide inzendingsronde zullen 21 jonge content creatorsgeselecteerd worden door o.a. Adil & Bilall themselves. De 21 youngsters met de beste inzendingen – verdeeld over de #NieuwDitJaar categorieën: Beste Fictie, Beste Factual en Beste Videoclip – zullen tussen 3 april en 18 april verschillende corona proof workshops @ De Studio volgen zoals scriptontwikkeling, storytelling en regie. Vervolgens gaat de POU-squad over tot opnames en montages met de Samsung Galaxy S21.  

Ontworpen om een beeldrevolutie teweeg te brengen, vormt deze smartphone de perfecte partner-in-crime voor elke filmfreak. Denk: eindeloze visuele mogelijkheden, 8K Video Snap en smartphone camera’s die met Vlogger View tegelijk voor- en achterkant filmen. Samsung en Point of U willen met deze wedstrijd jongeren dan ook de kans bieden om met tools die binnen handbereik liggen, coole content te maken.  

Op set met de groten der film 

Ook in 2021 worden Adil en Bilall bijgestaan door een vakkundige jury. Wie beter dan  Flo Windey  om de boys bij te staan in de categorie factual vids? Zowel met YouTube-reeks ‘Flowjob’ als haar eigen tv-programma’s  ‘Club Flo’ en ‘Club Flo Doc’ op doorbreekt Flo aan de lopende band taboes en weet ze als geen ander hoe je de rauwe waarheid het best op beeld brengt. Fotografe, model & auteur  Raia Maria Laura  helpt dan weer alle content creatives die een vette music video willen maken. Ook videograaf en fotograaf Ramy Fouad  is niet vreemd van videoclips (o.a. Emma  Bale, Blackwave & Tamino) of film. Daarom staat hij tijdens POU in voor de crew van beste fictie. 

Op zondag 18 april zullen alle digital stories voorgesteld en beoordeeld worden door de jury van industry experts met Adil & Bilall als voorzitters. Vorig jaar ging de 23-jarige Abdel(ilah) Benali aan de haal met de POU-hoofdprijs en co-regisseerde Abdel samen met een professioneel productieteam de videoclip van Jade én mocht hij de official aftermovie creëren. Dit jaar vallen de beste video’s per categorie in de prijzen en ook de story met de meest maatschappelijk relevante angle, wint een prijs dankzij de “social impact”-categorie. Dit jaar vallen er dus in totaal vijf prijzen te winnen, te beginnen met de Galaxy S21 en een dag op set met Adil & Bilall als hoofdprijs. De runner-ups per categorie worden beloond met een beeldje, eeuwige roem en een bezoek op set van hun jurylid. Na afloop van het festival zullen de beste video’s ook geshared worden op de Point of U en Samsung #withGalaxy website.  

Inschrijven voor de wedstrijd 

Bekijk hier de video op Youtube

Inschrijven kan tot en met 26 maart 2021 door je hier te registreren en twee filmpjes toe te voegen als bijlage! Eentje waarin je jezelf voorstelt en een andere video uit je portfolio. 

Waar Adil & Bilall naar op zoek zijn?

“We gaan op zoek naar mensen die een verhaal te vertellen hebben. Die er met passie en een enorme work drive willen invliegen.”

Op 29 maart wordt ten slotte bekendgemaakt welke lucky bastards mogen deelnemen aan Point of U 2021!  

Grijp jij er net naast? No worries! Samsung en Hakuna Academy gaan namelijk all the way dit jaar. Zo slaan ze de handen in elkaar om nog meer jongeren te laten proeven van video technieken. In navolging van POU wordt een apart training en workshop traject opgestart in hartje Brussel om the next gen content makers klaar te stomen. #ToBeContinued