Als je eens wist: tweede reeks van HILDE VAN MIEGHEM op Canvas

Na de aangrijpende en spraakmakende eerste reeks van Als je eens wist … over kindermishandeling gaan Hilde Van Mieghem en haar team in een tweede reeks dieper in op partnergeweld. Getuigenissen van slachtoffers en experts tonen dat die problematiek zo mogelijk nog een grote taboe en een complexer thema is dan kindermisbruik.

Vaak zijn trauma’s uit de kindertijd ook onlosmakelijk verbonden met intrafamiliaal geweld. Maatschappelijk blijft men steken in het cliché van de vrouw met het blauwe oog en de man als agressief monster, maar de realiteit is veel genuanceerder. Geweld binnen het gezin wordt zowel door vrouwen als mannen gepleegd. Door het gebrek aan degelijk onderzoek, verouderde wetgeving, preventie en een gebrekkige opleiding bij politie en in de zorgsector wordt partnergeweld onbewust mee in stand gehouden. Maar ook buren, familie, vrienden en omstaanders sluiten de ogen en houden zich aan de dwingende regel je beter niet te moeien met een huwelijk.

Deze tweede reeks van Als je eens wist… wil de blinde vlek rond dit probleem zichtbaar maken en er de alarmklok over luiden. Een productie van Borgerhoff & Lamberigts voor Canvas.

Als je eens wist… : vanaf dinsdag 9 maart om 21.20 u. op Canvas en via VRT NU (integraal).

Foto: © VRT Geert Van Hoeymissen