Auteur PIETER ASPE (68) overleden

Auteur Pieter Aspe is overleden. Aspe schreef tientallen misdaadromans, waarvan de meeste met Pieter Van In (hoofdinspecteur) en Hannelore Martens (officier van justitie) in de hoofdrol. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af, waar de auteur zelf opgroeide. VTM verfilmde verschillende boeken tot een tv-serie, ‘Aspe’. Toen de televisiezender uiteindelijk afweek van het scenario van Aspes boeken om meerdere seizoenen te kunnen uitzenden, bleef de auteur sterk betrokken bij de verhaallijnen.

In 2001 ontving Aspe de Hercule Poirotprijs voor zijn roman Zoenoffer.

Eind 2018 trouwde hij met de veertien jaar jongere Tamara, die hij toen drie maanden kende. Tamara was zijn derde vrouw. In augustus 2016 verloor hij zijn toenmalige vrouw Bernadette Vandenbroucke (53) aan kanker. Eerder was hij ook getrouwd met Francine.  Hij heeft twee dochters.

De succesauteur kampte vorig jaar al met gezondheidsproblemen en lag toen vijftien dagen lang in het ziekenhuis. Hij had zware longproblemen, maar het bleek geen coronavirus te zijn geweest. Wel vonden ze een abces in zijn longen. Door die gezondheidsproblemen zou hij ook dit keer in het ziekenhuis zijn beland.

Foto: Pieter Aspe / Facebook