Basktetbalsterren ANN WAUTERS en JEAN-MARC MWEMA debuteren als inspreekstem in “Space Jam: Een Nieuw Begin”

In deze knotsgekke live action/animatie komedie zitten Lebron James en zijn zoon vast in een digitale wereld. Om hieruit te ontsnappen, moet LeBron ervoor zorgen dat hij met Bugs, Lola Bunny en de rest van de Looney Tunes een basketbalmatch wint van de gedigitaliseerde Goon Squad. De Goon Squad bestaat uit een team van professionele basketbalsterren, gedubd door de Belgische spelers Ann Wauters en Jean-Marc Mwema.
 
Jean-Marc Mwema, speelt bij de Belgian Lions en vertolkt de rol van ‘The Brow’: “Het is altijd mijn droom geweest om een stem in te spreken in een animatiefilm. ‘Space Jam: Een Nieuw Begin’ is voor mij de ultieme film gezien de link naar basketbal”. Jean-Marc won zonet voor de 5de keer opeenvolgend het Belgisch kampioenschap met zijn ploeg Oostende.
 
Ann Wauters, kapitein van de Belgian Cats, spreekt de stem in van ‘White Mamba’. Ze vervulde de opdracht met een aanstekelijk enthousiasme: “Ik vond het een geweldige ervaring om de rol van White Mamba in te spreken. Bovendien wordt dezelfde rol in de Engelse versie vertolkt door een WNBA speelster waarmee ik nog in Ekatingburg in 2014 heb samengespeeld en daarnaast nog ontelbare keren tegen heb gespeeld. Het is super spannend om hetzelfde personage in te spreken!” Ann heeft de Euro League vier keer gewonnen en is in die league recordhoudster in drie verschillende categorieën.
 
Ann en Jean-Marc worden in de Goon Squad bijgestaan door sportanker Aster Nzeyimana, in de rol van ‘Chronos’, een speler die zich ontpopt tot de snelste speler van de hele ploeg.

Stand-Up comedians Guga Baúl, Kamal Kharmach en Alex Agnew maken samen met Olga Leyers en Sven De Ridder deel uit van de Tune Squad. Zij spreken de stemmen in van Bugs Bunny, Speedy Gonzales, Yosemite Sam, Lola Bunny en Daffy Duck. Naast al deze talenten zijn er nog heel wat toppers met o.a. Lize Feryn (Wonder Woman), Tatyana Beloy (Arachnneka), Tanja Van Der Sanden (Granny) en reporter Dennis Xhaët (commentator).
 
Sven De Ridder, stemregisseur, heeft een zeer grote band met de Looney Tunes: “Voor mij waren de Looney Tunes letterlijk mijn kindertijd. Het was dan ook een bucket list-moment toen ik werd uitgenodigd om de Vlaamse dub versie van de nieuwe film te regisseren. Maar … ik had nog één wens: Daffy Duck! Ik heb sinds mijn kindertijd alles over deze sympathieke eend verzameld. Het inspreken van Daffy betekent dus opnieuw een groot afgevinkt vakje op diezelfde bucketlist.”

Synopsis

Welcome to the Jam!  Lebron James beleeft een wild avontuur samen met Looney Tunes-legende Bugs Bunny in “Space Jam: A New Legacy”, een animatie/live-action-film van regisseur Malcolm D. Lee en een creatief team met daarin Ryan Coogler en Maverick Carter.

Deze knotsgekke samensmelting van twee werelden laat zien hoeveel sommige ouders overhebben voor hun kinderen. LeBron wordt samen met zijn jonge zoon Dom gevangengezet in een digitale wereld door een valse AI (artificiële intelligentie). Om hieruit te ontsnappen, moet LeBron zorgen dat hij met Bugs, Lola Bunny en de rest van de chaotische bende een basketbalwedstrijd wint van de digitale kampioenen van de AI. De Tunes nemen het op tegen de Goons, een team van ongekend sterke profspelers. Nog nooit heeft er voor LeBron zoveel op het spel gestaan. Het is een wedstrijd die bepalend is voor de band met zijn zoon en die bewijst hoe belangrijk het is om jezelf te blijven. De Tunes gaan tegen alle regels in en maken optimaal gebruik van hun unieke talenten. Door het spelletje op hun eigen manier te spelen, weten ze zelfs “King” James te verrassen.

“SPACE JAM: EEN NIEUW BEGIN” IS VANAF 14 JULI IN DE BIOSCOOP
ZOWEL IN VLAAMSE ALS ENGELSE VERSIE.