Belgische actrice CHLOÉ VAN DOORSLAER wint de Prijs voor Beste Actrice in Londen voor RENDEZ-VOUS ME DIEU !

De Brusselse kortfilm RENDEZ-VOUS MÈ DIEU van Kevin Van Doorslaer valt opnieuw in de prijzen! Na de prijs voor Best Foreign Short in Los Angeles en de prijs voor Beste Kortfilm in Brussel, heeft zaterdagavond de hoofdactrice Chloé Van Doorslaer de prijs voor Best Lead Actress in a Foreign Film gewonnen op het Film Fest International in Londen. Deze nieuwe prijs is een zoveelste aanvulling op het uitzonderlijk parcours van de film die ondertussen voor meerdere festivals werd geselecteerd waaronder Cannes, Albuquerque, Nice, Beyrouth, Los Angeles, Miami, Brussel en Londen.

De film RENDEZ-VOUS MÈ DIEU gaat over een broer en een zus die samen een laatste nacht doorbrengen bij hun overleden vader, onder impuls van God. De kortfilm werd geregisseerd door Kevin Van Doorslaer (aka Kevin Le Forain) en wordt vertolkt door Kevin Van Doorslaer, Chloé Van Doorslaer, Youri Garfinkiel, Duane Cooper, Kathleen Segers, Charley Pasteleurs en Josy Restiaen. De film is een productie van Michto Productions, in samenwerking met Wise Up Productions.

De in 1981 geboren Kevin Van Doorslaer werd geboren en getogen in een familie van kermisexploitanten (forains) en hij vertegenwoordigt ondertussen al de zevende generatie. Toen hij 20 werd, verbrak hij alle familietradities en verhuisde hij van Brussel naar New York City. Hij schaafde zijn taal bij en studeerde als eerste Belg af aan de prestigieuze Neighborhood Playhouse school of the Theatre. Vervolgens vervolmaakte hij zijn acteursopleiding aan de Stella Adler Studio en het Circle in the Square Theater.

Na verschillende rollen in diverse theaterproducties, tv-series en onafhankelijke filmproducties, keert Kevin terug naar België om dichter bij zijn dochter te zijn. In 2017 regisseert hij zijn eerste kortfilm ‘Rendez-vous mè Dieu’. De film werd zeer warm onthaald op diverse filmfestivals en won verschillende prijzen.

In 2018 schrijft hij in opdracht van Theatre Le Fou Rire het succesvolle ‘Chez Charlotteke’. Verder brengt Kevin de One man show ‘Kevin Le Forain’, speelt hij mee in diverse film – en tvproducties, is hij lid van het Brussels Volktejoeter en heeft hij twee dochters, Jo en Brooklyn.