Binnenkort op Eén: het bosavontuur van SAARTJE VANDENDRIESSCHE en bushcrafter Mike

Vanaf 28 oktober zendt Eén “Saar in het bos” uit. Voor de opnames trok Saartje Vandendriessche drie weken lang naar een bos in La Roche-en-Ardenne om er samen met de ervaren bushcrafter Mike te ontdekken of je er daadwerkelijk kan overleven. Hiervoor werd uitzonderlijk toelating verkregen, aangezien wildkamperen in België niet is toegestaan.

Waarom gaat Saartje deze uitdaging aan? Omdat ze op een punt in haar leven is gekomen dat ze terug wil naar de essentie. En voor haar is dat de connectie met de natuur. Na een leven vol sportieve, energieke en andere uitdagingen, zowel privé als professioneel, laat ze daarom drie weken lang alles achter om in het bos op zoek te gaan naar eten, een slaapplaats en vooral de juiste omgang met de soms grillige aard van Moeder Natuur.

Saartje heeft een beetje een idee waar ze aan begint, maar geen idee waar het avontuur zal eindigen. Wat zal het bos, op dit moment in haar leven, met haar doen? Van eetbare planten weet ze gelukkig al het een en ander, maar voor de rest blijkt Saartjes kennis van het bosleven eerder beperkt. Daarom staat bushcrafter Mike haar bij tijdens dit avontuur. Eenentwintig dagen lang begeleidt hij Saartje en helpt hij haar met zijn kennis, tips en technieken. Hij leert haar hoe je, met een minimum aan middelen, langere tijd in een bos kan overleven.

Saartje mag van Mike, naast wat basiskledij, vijf persoonlijke voorwerpen meenemen waar ze in het bos veel aan denkt te hebben. Wat ze niet weet, is dat Mike op de vooravond van hun avontuur al vier van die vijf voorwerpen afneemt. Dat komt meteen stevig aan. Saartje kan haar voorwerpen gaandeweg wel terugverdienen door allerlei opdrachten goed uit te voeren.

Hoe is het om in de natuur te overleven met zo weinig mogelijk middelen? Hoe maak je vuur zonder een aansteker of lucifers? Wat valt er te eten in een bos? En hoe hou je je warm tijdens ijskoude nachten? Op die en andere vragen krijgen zowel Saartje als de kijkers een antwoord tijdens deze vijfdelige reeks.

“Saar in het bos” is vanaf 28 oktober vijf weken lang op donderdagavond te zien op Eén.