BLITZ maakt corona lied met vele kinderen vanuit hun kot

Dat het voor iedereen lastige tijden zijn in deze periode is zeker. Ook voor duizenden kinderen en jongeren die nu vakantie hebben. Een vakantie waar ze ongetwijfeld weken hebben naar uitgekeken. Door de maatregelen van het coronavirus kunnen heel wat vakantieplannen helaas niet doorgaan. Jongeren zijn gelukkig zeer creatief. Niet creatief in het omzeilen van de bestaande maatregelen, ze zijn wel creatief in het vinden van nieuwe manieren om zich bezig te houden en op een veilige manier in contact te blijven met elkaar. Professor Yves Stevens bemoedigde deze jongeren vorige week ook tijdens de dagelijkse persconferentie: ,,Net zoals de rest van de bevolking nemen jongeren hun verantwoordelijkheid op en deinzen er niet voor terug om anderen te helpen in deze moeilijke periode.’’ En dat is wat het kidspopduo BlitZ eens extra in de kijker wil zetten. 

Met het nummer ‘Samen Sterk Tegen Corona’ brengen Pieterjan en Jens samen met heel wat verschillende kinderen de boodschap dat we allen samen sterk staan en dit kunnen overwinnen. All for one, samen staan we sterk! Een shout-out naar de vele kinderen en jongeren die er samen met ons het beste proberen van te maken in deze tijden. 

Aan de videoclip van het nummer werkten heel wat kinderen en jongeren mee die vanuit hun eigen kot hun dansmoves tonen. Ook Pieterjan en Jens namen hun eigen stukken apart op vanuit het thuisfront. ,,Voor ons is het ook een heel rare periode nu we niet kunnen gaan optreden of samenkomen om nieuwe plannen te maken”, aldus de jongens. Dat het virus iedereen kan te pakken krijgen ontdekte Pieterjan ook toen hij enkele weken geleden een weekje in quarantaine zat met vermoeden van besmetting. ,,Gelukkig ben ik ondertussen alweer aan de beterhand en kon ik de afgelopen dagen weer doen wat ik het liefste doe: dit liedje inzingen! Al was het deze keer wel vanuit mijn eigen kot”. Het nummer ‘Samen Sterk Tegen Corona’ is te digitaal te beluisteren op Spotify of Apple Music en kan je bekijken op YouTube.