CAVALLUNA charmeert in het Sportpaleis en bekend Vlaanderen geniet volop mee

De Kampioenen-actrice Danni Heylen: “Ik was ontroerd”

Dit weekend kan je in het Antwerpse Sportpaleis terecht voor het internationale paardenspektakel CAVALLUNA en hun gloednieuwe voorstelling ‘Legend of the Desert’. De beproefde mix van unieke ruitersport, prachtige decors, ontroerende muziek én een sterk verhaal zijn de succesingrediënten van CAVALLUNA, een gezelschap dat sinds 2003 al meer dan 7,5 miljoen Europeanen wist te bereiken. Onder impuls van creatief directeur en producer Klaus Hillebrecht blijft het gezelschap verbazen. In ‘Legend of the Desert’ draait alles rond de prinses van een woestijnvolk die een ongelofelijke opdracht toevertrouwd krijgt, want zij moet het geheim van de legendarische Amazones van de Elementen ontrafelen om haar volk en de hele wereld van een groot gevaar te vrijwaren. De spannende ‘race tegen de tijd’ wordt neergezet door 90 medewerkers, 65 paarde en 2 ezels. De 10 vrachtwagens vervoeren de 1.500 m2 rijmatten, 135 ton zand, 190 kostuums, 4 videoprojectoren, 9 km kabel en een massa attributen. De paardenrassen die deelnemen aan deze voorstelling zijn wederom indrukwekkend: Friezen, PRE, Tinkers, Lusitano’s en Mini-Shetlanders. De equipes van o.a. Bartolo Messina, Giona en Hasta Luego zorgen voor adembenemende momenten en een perfecte vertolking van het ‘Legend of the Desert’-verhaal.

Net als het publiek, dat na de voorstelling een minutenlang applaus en staande ovatie gaf aan de paarden en ruiters, was ook Bekend Vlaanderen onder de indruk van ‘Legend of the Desert’. We zagen Ann Van Elsen, Griet Vanhees en Anke Buckinx na de voorstelling met hun kroost glimlachend het Sportpaleis uitwandelen. Ook actrice Danni Heylen – bij het grote publiek bekend als ‘Pascalleke’ uit FC De Kampioenen – genoot als paardenliefhebster met volle teugen van de show: “Ongelofelijk, hoe paard en ruiter één worden tijdens de voorstelling. Je ziet dat gebeuren en ik vind dat geweldig ontroerend.” Ook actrice Lien Van de Kelder genoot van het spektakel: “Mijn zoontje Victor keek zijn ogen uit. Ik heb ook mijn twee paardenvrienden meegebracht waar ik regelmatig mee ga paardrijden. Ik rij nu recreatief. Crossen in de bossen (lacht), iets totaal anders dan de prachtige show die we te zien kregen.”

Aan de kassa zijn nog tickets verkrijgbaar voor wie zondagmiddag zin heeft om in het Sportpaleis te gaan kijken naar de laatste ‘Legend of the Desert’. De voorstelling begint om 15.00 uur. Volgend jaar komt CAVALLUNA terug naar Antwerpen met ‘Secret of Eternity’, een gloednieuwe show. Vanaf zondagmiddag kan je op www.teleticketservice.com of 070/345.345 (Max. €0,30/Min) tickets bestellen voor de voorstellingen op zaterdag 20 maart, om 15.00 uur en zondag 21 maart, om 11.00 uur (nieuw) én 16.00 uur.