CHARLOTTE VANDERMEERSCH in de film ‘Baantjer Het Begin’

Vlaamse acteurs Charlotte Vandermeersch, Tom Vermeir, Joren Seldeslachts, Maarten Nulens en Hélène Devos toegevoegd aan de cast van ‘Baantjer Het Begin’.

De Cock – met ceeooceekaa  is terug van weggeweest. De reboot van de in Vlaanderen erg populaire Nederlandse politieserie krijgt meteen ook een Vlaams tintje: ondermeer Charlotte Vandermeersch (Belgica, De Premier), Joren Seldeslachts (Spitsbroers, Beau Séjour, Blinker), Tom Vermeir (Belgica, De Dag), Maarten Nulens (Beau Séjour, Gevoel voor Tumor) en Hélène Devos (Belgica, Witse) zullen in de film en de serie te zien zijn.

In de film ‘Baantjer Het Begin’ maakt de kijker kennis met de jonge Jurre De Cock die begin jaren ’80 gestationeerd wordt in het door krakers en punkers geplaagde Amsterdam. De Nederlandse acteur Waldemar Torenstra (Vechtershart, Divorce) kruipt voor deze reboot in de huid van Jurre de Cock. Zijn partner Tonnie Montijn wordt gespeeld door Tygo Gernandt (The Last Kingdom, Bloedlink). Tot de Nederlandse sterrencast behoren o.a. nog Lisa Smit, Fedja van Huêt, Jelka van Houten, Ruben van der Meer en Horace Cohen.

Opnames in België
De productie speelt zich voor een deel af in België en dus streek de filmploeg onlangs ook neer in Antwerpen voor opnames. Het onderzoek naar een moordzaak in Amsterdam leidt De Cock en Montijn naar Antwerpen, waar ze hulp krijgen van de lokale autoriteiten. Joren Seldeslachts vertolkt de rol van rechercheur Mertens; Maarten Nulens speelt diens collega. Tom Vermeir speelt de rol van Seppe Bruneau, één van de kopstukken van het Belgische drugskartel. Hélène Devos speelt diens jongere zusje, barvrouw Kitty Bruneau. In de serie maakt Charlotte Vandermeersch haar entree als Lacroix, een belangrijke schakel binnen de internationale geheime dienst.

De speelfilm ‘Baantjer het Begin’ is vanaf april 2019 te zien in de Belgische en Nederlandse bioscopen en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later in België in zijn geheel op VTM te zien zal zijn en in Nederland bij Videoland en RTL. De opnames van de film en serie zijn momenteel in volle gang. Ze zijn op de voet te volgen via de Instagrampagina en Facebookpagina van de film. Binnenkort worden de eerste bewegende beelden van de film vrijgegeven.

Synopsis
In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur Jurre de Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Scenario en regie
Het idee voor de film en serie is afkomstig van Thijs en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer die de rol van Baantjer vertolkte in de originele serie. Arne Toonen is de regisseur van de film. Het filmscenario is geschreven door de Vlaamse scenarist Carl Joos (The Broken Circle Breakdown, De Zaak Alzheimer), Thijs Römer en Willem Bosch. De speelfilm en dramaserie ‘Baantjer het Begin’ worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in co-productie met Hilde De Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland, in coproductie met VTM. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm in april 2019 uit in Nederland en België.

Baantjer het Begin is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn zeven miljoen exemplaren verkocht.