CHRISTOPHE HADDAD maakt wondermooie song voor SOS Kinderdorpen

Christophe Haddad is een creatieve duizendpoot. Hij acteert, zingt, regisseert en presenteert. Op dit ogenblik speelt hij één van de hoofdrollen in de populaire tv-serie “Thuis” op Eén. Het Vlaamse publiek leerde Christophe kennen als  Frederico in de telenovelle “Ella” op VTM. Maar we kennen hem ook van zijn rol als bad guy Nick Sanders in “Goede Tijden, Slechte Tijden”. Hiermee werd hij bekend bij het grote publiek in Nederland. Maar dat is lang niet alles! Ook in de musical- en filmwereld is Christophe geen onbekende. Sinds kort produceert en regisseert hij ook zijn eigen kortfilms.

Naast een mooie carrière heeft Christophe ook een groot hart. Daarom besloot hij zich in te zetten voor kinderen op de vlucht in samenwerking met SOS Kinderdorpen.

In 2019 kwamen 4500 gevluchte kinderen in België aan.  Zij zijn op de vlucht voor oorlog, geweld of onmenselijke situaties in hun land van oorsprong. Hier aangekomen worden ze geconfronteerd met veel vooroordelen. Ze krijgen niet altijd de nodige zorg en aandacht om te kunnen herstellen van hun vaak traumatische levensparcours. Wij willen dat deze vergeten groep kinderen dezelfde kansen krijgen als onze eigen kinderen. Daarom is het de bedoeling om in het kader van de Warmste Week 2020, mensen bewust te maken van het feit dat ook zij iets kunnen betekenen voor deze kinderen, hetzij als buddy hetzij als steungezin.

Christophe besloot zijn schouders te zetten onder dit, toch wel, heel speciaal project.

Hij maakte een  nieuwe versie  van “Verdomd Alleen” van Ciske De Rat. Udo en het Scaletta kinderkoor hielpen hem hierbij. Een krachtige versie van “Verdomd Alleen” met de focus op de uitzonderlijke moed van deze kinderen op de vlucht, is het resultaat.

Quote Christophe : “Ik heb de kinderen gezien in Libanon, het land van mijn vader, bij de Syrische grens. Baby’s van een jaar oud, kleutertjes, tieners, jongvolwassenen. Allemaal hopen ze op een betere toekomst, op kansen, op een waardig leven. En ondertussen proberen ze vooral te overleven: eten en een slaapplaats voor de volgende dag. Dat is al wat telt. En ik heb kinderen die tot hier geraakt zijn leren kennen in Hejmo, het opvanghuis van SOS Kinderdorpen in Leuven. Ik heb gevoeld wat zij eigenlijk écht willen, en dat is heel eenvoudig. Iemand die er voor hen is, die van hen houdt om wie ze zijn. Zonder oordeel. Iemand die in hen gelooft, die hen helpt om vaardigheden en talenten te ontwikkelen. En als ze dat hebben, dan zijn die kinderen tot veel in staat. Ik zag bij Hejmo een jongen die na 8 maanden in België vlot Nederlands spreekt en de hele zomervakantie in een woonzorgcentrum heeft gewerkt. Ik zag een gast met zoveel talent voor film en video dat ik hem meteen wou meenemen naar de set van Thuis.”

Quote Udo : “ Velen onder ons gaan door de donkerste periode van hun leven. Met vrienden en familie eerlijk kunnen communiceren over hoe je je voelt is zo belangrijk om deze zware periode door te komen. Ook onze kinderen en jongeren hebben nood aan gesprekken. Wat moet het dan niet zijn wanneer je als kind je land moet ontvluchten. Het breekt mijn hart als ik er nog maar aan denk.  Toen mijn vriend Christophe Haddad me vroeg of ik hem wou helpen om het prachtige werk van SOS Kinderdorpen in de aandacht te brengen, heb ik uiteraard niet getwijfeld. Samen brainstormen, een gepaste song kiezen, en vooral Christophe in contact brengen met de juiste mensen :  Producer Roel de Ruijter en Stijn Kolacny en jeugdkoor Scaletta om de belangrijkste te noemen. Ik heb gewoon mijn metier aangeboden. Christophe is de drijvende kracht achter het project. Ik ben hoogstens de havenmeester die het spreekwoordelijke schip de juiste muzikale richting uitstuurt”,

Luister en geniet van deze gevoelige maar ook krachtige song!