DANA WINNER neemt The Voice Senior finalist mee naar haar Lotto Arena

Dana Winner is de laatste maanden niet uit de media weg te slaan. Ze viert dit jaar 30 jaar carrière en daar is het brede publiek duidelijk erg opgetogen over want intussen zijn reeds meer dan de helft van de 5.000 tickets verkocht voor haar jubileumconcert in de Antwerpse Lotto Arena op zaterdag 9 november.

THE VOICE SENIOR

Eind vorig jaar zagen we op VTM hoe Dana Winner in haar eerste seizoen als coach tijdens ‘The Voice Senior’ haar naam duidelijk niet gestolen heeft. Als een echte winnaar was ze vastberaden om een team samen te stellen dat alvast sterk en gevarieerd genoeg was om deze eerste reeks te kunnen winnen. Ondanks het feit dat één van collega-coaches Walter Grootaers’ kandidaten uiteindelijk won blijft Dana Winner steevast geloven in haar team.

“Ik heb een ploegje samengesteld waar ik bijzonder trots op ben”, liet ze tijdens de uitzendigen vallen. “Lou die leeft en ademt muziek. Willy dat is een levende jukebox die blijft zingen als je hem niet stopt. Mariette is een bijzondere vrouw die als geen ander een verhaal kan vertellen terwijl ze aan het zingen is. En tot slot Michel, die heeft een bereik waar veel zangers alleen maar van kunnen dromen”, gaat Dana verder.

Tijdens de blind auditions liet Dana over deze laatste al vallen dat ze hem wel een plekje zou willen geven tijdens haar grote Lotto concert ’30 Jaar Dana Winner In Concert’ op zaterdagavond 9 november in Antwerpen. En die belofte wil ze dan ook maar al te graag waarmaken.

BENEN IN DE LUCHT VOOR FINALIST MICHEL ACASS

“Lou kreeg al zijn moment samen met Natalia tijdens Rode Neuzendag in het Sportpaleis, maar Michel die neem ik mee voor een uniek en éénmalig optreden tijdens mijn show in de Lotto Arena”, zegt Dana vastberaden. “We zijn nog maar net gestart met de voorbereidingen en invullingen voor dit concert dus ik weet nog niet precies wat we gaan doen. Maar Michel en ik gaan zeker iets samen zingen. Ik heb namelijk doorheen die drie decennia meer dan 250 liedjes uitgebracht en dat maakt de keuze natuurlijk niet gemakkelijk. Daarnaast willen we ook uitpakken met alles erop en eraan; een grote band, een adembenemende lichtshow, een podium dat me de gelegenheid zal geven om letterlijk tussen de fans te kunnen zingen én voor de gelegenheid uitzonderlijk een set van maar liefst 30 songs! Een extra lang en boeiend concert dus en daar mag Michel met zijn bijzonder talent niet aan ontbreken”, aldus Dana Winner.

Voor de Waalse Michel Acass (63) is het alvast een hoogtepunt om in 2019 naar uit te kijken. Hij koos zonder enige aarzeling voor Dana Winner als zijn coach, die op haar beurt de beide benen van geluk de lucht ingooide. De blind audition van Michel en zijn versie van ‘Unintented’ van Muse herbekijk je hier.

Afgelopen december stond Dana Winner nog voor een uitverkochte Sun Arena voor maar liefst 7.000 mensen in Pretoria, Zuid-Afrika en eind deze maand start Dana Winner aan een theatertournee doorheen Vlaanderen en Nederland tot en met half mei. “Tijdens de zomermaanden gaan we nog enkele festivals spelen, intussen duik ik nog de studio in om aan nieuwe songs te werken en vanaf dan gaat alles in rechte lijn naar 9 november”, besluit Dana zelf.

Tickets en info voor ’30 Jaar Dana Winner – In Concert’ via 070/345.345 of www.gracialive.be.