DANK U-maskers gedragen door BEKEND VLAANDEREN

Special Olympics Belgium, de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, kan opnieuw rekenen op de steun van Belgische bekendheden zoals Sophie Wilmès, Pascal Duquenne, Herman Van Rompuy, Adamo, Philippe Geubels, Showbizz Bart en vele anderen. Panathlon Wallonië-Brussel produceert beschermende stoffen mondmaskers waarop DANK U gedrukt staat en waarvan per verkocht masker 1 euro gedoneerd wordt aan Special Olympics Belgium.

Panathlon Wallonië-Brussel, de organisatie die ethiek en fairplay in de sport promoot en verdedigt, wilde de wens van de Belgische sportwereld om DANK U te zeggen tegen de helden van de Covid-19-gezondheidsscrisis concretiseren. De organisatie produceert beschermende stoffen mondmaskers waarop DANK U gedrukt staat en waarvan elke letter opgevuld is met de beroepen die het verschil hebben gemaakt tijdens de crisis (zie lijst in bijlage). “We zijn erg blij dat Special Olympics Belgium als liefdadigheidsorganisatie geselecteerd werd en dat we de maskers samen met Panathlon kunnen aanbieden. De maskers staan iedereen toe om de helden van deze crisis te bedanken en werk te maken van sociale inclusie tijdens deze onzekere tijden”, aldus Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium.

Om het initiatief te promoten en de verkoop te stimuleren, kunnen Special Olympics Belgium en Panathlon rekenen op de steun van Belgische bekendheden zoals premier Sophie Wilmès, voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy, SOB-atleet en acteur Pascal Duquenne, zanger Adamo, en nog vele andere bekende persoonlijkheden zoals Philippe Geubels of Showbizz Bart, wiens foto’s gedurende de looptijd van de campagne zullen worden gedeeld.

Voor elk verkocht masker vóór 1 november doneert Panathlon €1 aan de vzw Special Olympics Belgium. “Nooit eerder zag ik mensen de fundamentele waarden die ons verenigen op dergelijke manier delen: respect, vastberadenheid, plichtsbewustzijn, onbaatzuchtigheid en boven alles een tastbare verbondenheid. Dit zijn ook de waarden van de sport, die beetje bij beetje zijn plaats in de samenleving weer herovert. Deze sportbeweging slaat eveneens de handen in elkaar om DANK U te zeggen tegen al wie mee gevochten heeft om alle burgers hoop op betere dagen te bieden”, vertelt Philippe Housiaux, voorzitter van Panathlon Wallonië-Brussel.

De herbruikbare stoffen mondmaskers zijn verkrijgbaar per doos van 10 en zijn online te koop aan €40.
Volg de campagne op de sociale mediakanalen van Special Olympics Belgium en Panathlon Wallonie-Bruxelles #dankumasker / #SOBelgium / #panathlonwalloniebruxelles/ #danku