DAPHNE PAELINCK is terug Droomprinses

Al 5 seizoenen kruipt Thuis-actrice Daphne Paelinck in de huid van Droomprinses. De gelijknamige theatervoorstelling trok meer dan 25.000 bezoekers verspreid over Vlaanderen en speelde In januari voor de allerlaatste keer. Maar nu zorgt corona voor een onverwacht vervolg. Productiehuis De Proefkonijnen herwerkt de voorstelling tot een groot openlucht spektakel dat beleefd kan worden in kleine groepjes. 

De veiligheidsraad liet de theaters terug opengaan, maar een theaterproductie opstarten is niet op één, twee, drie gebeurd. Dat lieten ze bij De Proefkonijnen niet aan hun hart komen. Ze ontwikkelden onmiddellijk een concept en precies een maand later, op 25 juli, zal de eerste voorstelling al plaats vinden. Een huzarenstukje, maar volgens Randall Van Duytekom, producent bij De Proefkonijnen, is dit het uitgelezen moment om als klein gezelschap uit te pakken. “De grote huizen raken niet op een rendabele manier opgestart en laat onze specialiteit nu net zijn dat we met een minimum aan middelen een maximum aan fantasie kunnen creëren.”

“De voorstelling ‘Droomprinses’ heeft z’n dienst al bewezen, vertelt Daphne Paelinck, dus we zijn inspiratie gaan halen uit de bestaande voorstelling. De kostuums zijn er, decorstukken worden hergebruikt, vervolgens belden we een aantal bevriende acteurs en die hadden niet veel tijd nodig om hun beschikbaarheid te checken” (lacht).

Normaal speelt Daphne de voorstelling solo, maar voor deze speciale editie krijgt ze heel wat collega’s aan haar zijde die de gekke figuren uit haar dromen zullen spelen. Bij De Proefkonijnen staan gewoonlijk niet meer dan twee acteurs op het podium. In deze voorstelling zullen dat er zes zijn. Volgens Randall Van Duytekom is het daarmee het grootste project dat ze tot nog toe deden. “Maar toch behouden we de gezelligheid en kleinschaligheid dat het publiek van ons gewoon is aangezien de mensen de voorstelling beleven met telkens maximum 20 personen. In totaal zullen de acteurs de voorstelling dus 100 keer spelen op zes weken tijd. Om te voldoen aan alle maatregelen, kozen we voor een format waarbij de acteurs verspreid staan op zes locaties in openlucht. In kleine groepjes wandelen de toeschouwers doorheen het verhaal.”

Daphne Paelinck kan al niet wachten om haar bloemetjesjurk weer aan te trekken. “Ik krijg van ouders vaak nog weken later de reactie dat hun kinderen dankzij de voorstelling veel makkelijker in slaap raken, dus ik ben blij dat we nu de kans opnieuw de kans krijgen om een nieuwe generatie kinderen te ontvangen. En het moet gezegd: ik ben ook heel blij dat ik eindelijk terug kan spelen!”

Droomprinses in Dromenland van 25 juli tot en met 30 augustus in Fort V, Edegem.Tickets en info: www.deproefkonijnen.be