DIETER COPPENS en KEVIN genieten van ‘The Peanut Butter Falcon’!

In de nieuwe film ‘The Peanut Butter Falcon‘ maken we kennis met de jonge Zak, een jongen met het syndroom van Down met één grote droom: een professionele worstelaar worden! Na een ontsnapping uit zijn verpleegtehuis ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), met wie hij al snel vriendschap sluit. Samen trekken ze erop uit en beleven ze de wildste avonturen. 

Dieter Coppens, presentator van het bejubelde Eén-programma ‘Down the Road’, maakt zich momenteel met zijn kompaan Kevin op voor een eigen avontuurlijke reis om met ‘Down the Snow’ geld in te zamelen voor De Warmste Week. Net voor vertrek in Rusland keken ze samen naar de film en zij zijn dus de geknipte personen om te vertellen waarom je ‘The Peanut Butter Falcon’ niet mag missen in de bioscoop!

“Man man man… zo genoten van deze film. Zo herkenbaar! De wereld door de ogen van die gasten zien is een geschenk, dat heb ik zelf reeds mogen ervaren.

Ik heb deze film bekeken met Kevin aan mijn zijde, onderweg naar ons startpunt voor onze lifttocht voor De Warmste Week…. het was alsof ik onszelf bezig zag. 

Heerlijk om te zien hoe Tyler ook met Zak omgaat. Niet betuttelend, gewoon van man tot man. Zo ontstaat er een unieke vriendschap. Eentje die ik ook al heb mogen ervaren. Tot slot is bij Kevin en mezelf regel nummer 1 ook: party!” 

‘The Peanut Butter Falcon’ is vanaf 25 december te zien in de Belgische zalen.

De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenotenweten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor (Dakota Johnson), een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

The Peanut Butter Falcon is een komische avonturenfilm met in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Thomas Haden Church en Bruce Dern. Het beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’.