DIRK LAVRYSEN, CARRY GOOSSENS en DIRK VAN VOOREN in Kierewiet

Zot zijn doet geen zeer… Zo maakt Dokter Stern -een beroemde psychiater- er zijn zaak van om mensen van hun tics af te helpen. Zes patiënten komen tegelijk in de wachtzaal terecht, net wanneer Dokter Stern lang op zich laat wachten… Zo ontmoet Fred (met het syndroom van Gilles de la Tourette) in de wachtzaal onder andere Fons (met een cijfermanie). Zeker met Blanche (smetvrees) erbij, alsook Maria (die in niets gelooft behalve in God), belooft de wachtzaal gezellig druk te worden. Zij verwelkomen later ook Bob (die nooit over lijnen durft stappen), net als Lili (die alles twee keren zegt, die alles twee keren zegt). Ze vormen al snel een gezellig groep bij elkaar met een gezonde (ahum…) portie aan tics! Zonder enig nieuws over de komst van de dokter, besluiten ze alvast om zelf een groepstherapie op te starten.
Zodoende duurt het echter niet lang vooraleer ze allemaal… kierewiet worden!  Zeg nu zelf: het verbaast niets dat na menig internationale versies van deze theaterkomedie het stuk ook verfilmd werd onder de titel “TOC TOC”. Zorgt de Franse schrijver Laurent Baffie voor een hilarisch avondje uit met deze geschifte komedie over mensen van vlees en bloed? Zeg dat wel!

Zal u de tics waaraan de personages lijden misschien herkennen, zelf misschien ondervinden? Zeer zeker! Zal u ze toch lachwekkend vinden bij een ander? Zeker en vast! Zo biedt Theatertainment u een amusante manier om aan te tonen dat er aan iedereen wel eens iets kan schelen, maar dat zoiets ons net uniek maakt. Ziet u, álles kan een tic zijn… Zelfs iedere zin met een ‘Z’ beginnen! *Zucht*

Met o.a. Carry Goossens, Dirk Van Vooren, en Dirk Lavrysen, er worden dit najaar nog drie namen bekend gemaakt.
Regie: Stany Crets

KIEREWIET
Vanaf 10 april tot en met 3 mei 2020, voorstellingen om 20u30 of om 15u00.

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 – Antwerpen

Info & tickets: www.elckerlyc.be