ECHT ANTWAARPS TEATER stopt ermee

“Net voor het veertigste speelseizoen van ons Echt Antwaarps teater moeten wij helaas de beslissing nemen de activiteiten van ons theater te stoppen. Het coronavirus heeft ons de nek om gedaan”, schrijft Ruud De Ridder op Facebook. “De verkochte tickets voor de voorstellingen van de maand mei die verplaatst werden naar september zijn ontoereikend om alle kosten te kunnen betalen. Er kunnen ook geen nieuwe tickets meer aangenomen worden vanwege de beperking van het aantal toeschouwers in de zaal. Bovendien is de interesse zeer laag omdat het publiek blijft afwachten.”

“Nicole (Laurent, z’n echtgenote) en ikzelf zijn er het hart van in maar we zijn gedurende deze hele lockdown moe gestreden en uitgeput van het nadenken over oplossingen. We hadden, na de sluiting van onze eigen zaal, gehoopt zorgeloos onze reisvoorstellingen en onze twee reeksen in de Arenberg te kunnen blijven brengen. Corona heeft daar anders over geoordeeld!” Het afscheid valt de theatermakers zwaar: “Het is met pijn in het hart dat wij afscheid van jullie moeten nemen maar het kan niet anders. Onze fut en moed is weg. We moeten er nu voor zorgen dat onze gezondheid niet verder in het gedrang komt.”

Hij hoopt dat mensen het bedrag van de betaalde tickets willen schenken aan het theater om alle kosten te kunnen betalen, maar wie echt wil, kan zijn geld terugkrijgen. “Wij danken U van harte voor uw trouwheid als toeschouwer van het echt Antwaarps teater en zijn er fier op dat wij U sinds 1981 al die jaren plezier hebben mogen verschaffen”, luidt de laatste zin.