Een spannende ontdekkingstocht op de set van RITUEEL, de nieuwe film van HANS HERBOTS

7 jaar na ‘De Behandeling’ en na zijn internationale realisaties (o.a.The Serpent) kiest Hans Herbots opnieuw voor een langspeelfilm op eigen bodem. ‘Ritueel’ is net als ‘De Behandeling’ een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder. 
“Carl Joos’ bewerking van Mo Hayders boek maakt de film tegelijk heel Belgisch én universeel.” reageert Herbots.  

De plot draait deze keer rond Kiki (Marie Vinck), een gedreven duikster die meegezogen wordt in een reeks van gebeurtenissen die zich vermengen met haar persoonlijk leven. Marie Vinck vertolkt deze hoofdrol. Aan haar zijde herneemt Geert Van Rampelberg zijn personage uit ‘De Behandeling’, namelijk rechercheur Nick Cafmeyer.

Reacties op de set van RITUEEL.

Synopsis

Kiki (Marie Vinck) is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg). De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

RITUEEL wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Film (NL), Atlas Film (DE) en VTM.  De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Flanders Image, Screen Flanders, Screen Brussels, Streamz, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

RITUEEL wordt in het voorjaar 2022 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). De internationale rechten van de film zijn opgepikt door BE FOR FILM die ook “De Behandeling” aan diverse landen verkocht.

Foto: Eyeworks