Eén volgt familie PLANCKAERT voor nieuwe reeks Château Planckaert

In januari start Eén met opnames voor het nieuwe Château Planckaert. Daarin volgt Eén de familie Planckaert tijdens een avontuurlijke uitdaging om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d’hôte te maken. Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, leren omgaan met tegenslagen, en de onverbrekelijke band binnen een gezin.

Olivier Goris, netmanager Eén: Het verhaal van de Planckaerts is iets heel persoonlijks, maar tegelijkertijd o zo universeel. Wat er ook gebeurt in het leven, de steun van vrienden en familie is echt belangrijk, op moeilijke en op mooie momenten. Château Planckaert wordt heel pure en herkenbare televisie. Over dromen en durven, over vallen en samen weer opstaan. Heel blij dat we de droom van de Planckaerts straks kunnen mee beleven bij Eén.

Warme familieband en onvoorwaardelijke steun

Iedereen kent de familie Planckaert wel: voormalig wielrenner Eddy Planckaert (61) en zijn vrouw Christa (62); hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen Francesco (37) en Magali (34) met Devon, (13) Noa (11) en Yukka (9); Stephanie (30) en Christopher (33) met Iluna (14), Mageno (11) en Elara (4); en Junior (27). Dan is er ook nog de 93-jarige Clara, Christa’s moeder. Net als elke familie hebben ze voor- en tegenspoed gekend: de roem bij de top van Eddy’s wielercarrière, maar ook de zware val nadien. Toch zijn ze weer recht gekrabbeld dankzij elkaars steun.

Die hechte band is er nog steeds: de Planckaerts steunen elkaar onvoorwaardelijk in alles wat ze ondernemen. Zeker met het grote project dat Eddy en Christa op zich hebben genomen… In een impulsieve bui kochten ze vorig jaar een kasteel van Lodewijk XV om er een gezellig hotel van te maken. Er is echter een groot probleem: het kasteel heeft een totaalrenovatie nodig. Na een brand in 2015 was het dak van het pand volledig weg en de binnenkant verwoest. Gelukkig zijn de nieuwe kasteelheren thuis in renovaties.

Eddy en Christa: “Het is altijd onze droom geweest om ons terug te trekken uit de dagelijkse ratrace. Een reeks tegenslagen zorgde er echter voor dat er niet veel ruimte meer was om te dromen, en een opgroeiend gezin ruk je niet zomaar weg uit hun vertrouwde omgeving. Daarom werden die plannen opgeborgen. Maar tijdens een vakantie in Frankrijk botsten we op een uitgebrand kasteel, en de rest is geschiedenis (glimlachen). We kijken enorm uit naar de dagen, weken en maanden die we samen mogen doorbrengen in Frankrijk, samen werkend aan één doel. Uiteraard zullen er discussies zijn, tegenslagen en verbouwingsstress… maar onze kracht zit in de familie.”

Francesco: “Papa praat al heel lang over Frankrijk, over het teruggetrokken bestaan dat hij voor ogen had. Bij het ontdekken van het kasteel en de prachtige omgeving, beseften we al snel dat dit ook voor ons een echte droom kan worden.

Junior: De verbouwingen aan het kasteel zijn niet min, maar het lijkt bijna voorbestemd. Ons enthousiasme nam al snel de bovenhand en het ontbrekende dak, de uitgebrande bovenverdieping en alle andere verbouwingswerken werden voor ons bijzaak. We zijn één team. Dan ben je niet zo gauw bang voor een nieuw avontuur, want je weet dat je er nooit alleen voor staat.

Stephanie: Dat is dan ook de rode draad doorheen al onze projecten: we kunnen altijd op elkaar rekenen, op familiaal, emotioneel en praktisch vlak. En weet je wat ons nu wel eens naar adem doet happen? Dat onze kinderen diezelfde band hebben. Neefjes, nichtjes, broertjes en zusjes; het is voor hen vanzelfsprekend om er ten allen tijde voor elkaar te zijn. Dát is wat ons zo typeert en is, volgens ons, onze grootste kracht als familie.”

Bekijk hier al een voorsmaakje van Château Planckaert.

Château Planckaert is in het najaar van 2020 te zien op Eén.

Château Planckaert is een programma van Vincent TV België.