EVI HANSSEN, HILDE DE BAERDEMAEKER en JUTTA BORMS gaan voor #slaapmeditatiechallenge met nieuwe afleveringen van ‘Nog 9 Minuten’

Op 1 maart 2021 lanceerden radio- en tv-presentatrice Evi Hanssen, actrice Hilde De Baerdemaeker en holistisch arts Jutta Borms (winnares ‘Expeditie Robinson’ 2003) hun drie weken durende ‘Nog 9 Minuten’-snooze-meditatie-challenge. Met meer dan 13.000 volgers op Instagram, ruim 65.000 views op Youtube en meer dan 80.000 streams op Spotify, misten de 21 gratis en laagdrempelig geleide meditatieoefeningen hun doel om een breed publiek te laten kennismaken met de helende kracht van meditatie allerminst. De nood aan een dagelijkse dosis selfcare, positiviteit en veerkracht om het mentale evenwicht weer in balans te brengen (of te houden) om elke nieuwe dag met volle goesting aan te vatten, was en is dan ook nog steeds erg hoog. 

Gesterkt door de fijne reacties op hun #snoozemeditatiechallenge en na de massale vraag via hun socialmediakanalen, lanceren Evi, Hilde en Jutta vanaf vandaag ( dinsdag 1 juni) een nieuwe ‘Nog 9 Minuten’-reeks.  In opnieuw 21 gratis episodes, geschreven en ingesproken door de 3 soulsisters en op muziek van Belgisch componist Patrick Hamilton, wordt de focus in deze #slaapmeditatiechallenge op een degelijke en deugddoende nachtrust gelegd. Op de website www.nognegenminuten.be kan je de juiste links vinden om de nieuwe ‘Nog 9 Minuten’-reeks te beluisteren of volgen via YouTube, Spotify en Instagram.

“Evi, Jutta en ik zijn niet alleen goede vriendinnen, maar ook overtuigde meditatie-trienen”, zegt Hilde De Baerdemaker met de glimlach. “We zijn in maart 2021 gestart met ‘Nog 9 Minuten’ als laagdrempelige kennismaking voor mensen die nog nooit gemediteerd hebben, omdat we overtuigd zijn van de nood aan en de helende kracht van meditatie. De meditaties duren negen minuten omdat dat voor ons ideaal leek voor onze #snoozemeditatiechallenge. Net geen tien minuten en negen minuten is ook de standaardtijd die de snoozeknop van je wekker je geeft voor deze weer afgaat. Bovendien is het is ook tijd die iedereen echt wel kan vinden in een dag, dus er is geen excuus om het niet te doen! (lacht)

Het duurt blijkbaar ook 21 dagen bij een mens om een gewoonte aan te leren”, pikt Evi Hanssen in. “Een voorproefje voor een verandering in je leven. Boeddha heeft ook 21 dagen in meditatie doorgebracht voor hij écht Boeddha werd. Een mooie inspiratiebron voor onze meditatie-challenges lijkt me (lacht). We leggen onze ziel in onze meditaties, dus de vele enthousiaste reacties die we de voorbije weken en maanden maanden via de socialmediakanalen van ‘Nog 9 Minuten’ mochten ontvangen, waren echt hartverwarmend.

Naast de positieve feedback, kregen we echter ook zeer veel vraag naar alternatieve oefeningen om een goede nachtrust te bevorderen. Blijkbaar zijn er erg veel mensen die de slaap moeilijk kunnen vatten en/of onrustig slapen, omdat ze de dagdagelijkse zorgen en stress niet van zich af kunnen zetten. De moeilijke periode waar we ons nog steeds in bevinden, zal daar zeker z’n invloed op hebben.”

“De 21 episodes van onze #slaapmeditatiechallenge focussen op een betere slaap”, gaat Jutta Borms verder. “Niet enkel de inhoud, maar ook de tone of voice en de muziek die we gebruiken werd aangepast in vergelijking met de ochtendmeditaties. Onze stemmen zijn zachter en Patrick Hamilton zorgde opnieuw voor wondermooie, zeer rustgevende muziek. Speciale vermelding ook voor fotograaf Kurt Stallaert, die wederom voor prachtige foto’s zorgde”, aldus Jutta.

“Met de #snoozemeditatiechallenge van ‘Nog 9 Minuten’ telden we in maart af naar de start van de lente. Met onze #slaapmeditatiechallenge bouwen we vanaf 1 juni op naar de zomer, de ‘zomer van de bevrijding’ zoals die vaak wordt aangekondigd. Wij hopen vooral ons steentje te kunnen bijdragen aan een mentale bevrijding”, besluit Evi Hanssen enthousiast.

Foto: Kurt Stallaert