Foto’s: Theatervoorstelling DE ACTRICE in première

Vrijdagavond vond de première van de theatervoorstelling “De Actrice” plaats in het Antwerpse Fakkeltheater. Ook enkele Bekende Vlamingen waren van de partij. Bekijk hier een klein fotoverslagje!

Begin september werd een versoepeling voor de cultuursector aangekondigd: zalen moeten slechts één stoel vrijlaten tussen toeschouwers en hun bubbel. Nieuws waar Bruno Van Heystraeten van Loge10 theaterproducties heel erg blij mee is. Hij stippelde eerder al een stappenplan uit met daarin maatregelen die hij met zijn compagnie opvolgt, maar nu is het ook écht zover. Nog tot 4 oktober staan Myriam Bronzwaar en Erik Goris voor het eerst sinds lang weer op de bühne in Antwerpen, nadien volgen reisvoorstellingen doorheen Vlaanderen. En ook zij volgen de maatregelen: de twee topacteurs zitten sinds een tijdje in elkaars bubbel, zodat ze zonder remmingen volop kunnen samenspelen. Wel worden rekwisieten voor en na de voorstelling ontsmet, er is geen pauze en kostuums worden voor en na de voorstelling gestoomd. De voorstelling duurt net iets langer dan één uur, waardoor het dragen van een mondmasker voor het publiek absoluut dragelijk is.

De theatervoorstelling “De Actrice” gaat over een beroemde toneeldiva die afscheid neemt van haar publiek met een laatste voorstelling van “De Kersentuin”. Plots staat haar ex- man in de kleedkamer om haar een laatste keer aan het werk te zien voor ze met haar nieuwe minnaar naar Zwitserland vertrekt. Drama en komedie botsen wanneer de ex-geliefden afscheid nemen, hun oude liefde verklaren, samen brullen van het lachen en mekaar in de haren vliegen. Auteur Peter Quilter – die je ook kent van het toneelstuk End of the Rainbow, waarop de film Judy is gebaseerd – is erin geslaagd om, met zijn vlotte pen, prachtige dialogen te creëren waarin het theaterleven heel raak wordt weergegeven. Een romantische komedie pur sang. Het werd reeds met veel succes gespeeld in Brazilië, Duitsland, Bulgarije en Groot-Brittannië.

De cast bestaat uit twee klassebakken: Erik Goris en Myriam Bronzwaar. De regie is in handen van Bruno Van Heystraeten.

Info & tickets voor “De Actrice” vind je op www.loge10.be en www.fakkeltheater.be.

Foto: Loge10 theaterproducties