Gastspeurder INGEBORG bijt zich vast in The Masked Singer

Op vrijdag 9 oktober raast er een wervelwind doorheen de vierde show van The Masked Singer bij VTM. De leukste onderzoekscommissie van het land krijgt versterking van gastspeurder Ingeborg. Haar naam werd de voorbije weken gelinkt aan Otter, maar die werd vorige week ontmaskerd als Sam Bettens. Nu ze niet meer verdacht wordt, schuift Ingeborg gezellig bij aan de speurdersdesk van Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker en raadt ze met een frisse kijk mee naar welke bekende gezichten er achter de maskers verschuilen. Een taak waar ze zich meteen in vastbijt: “Die bustier van Koningin, klopt die wel? Kan die ook fake zijn?”, vraagt Ingeborg zich plots af. “Wat hebben ze met dat pak gedaan? Op televisie lijk ik ook altijd een dubbele kin te hebben, terwijl ik dat niet heb.”

Na de exit van Monster, Libelle en Otter telt het gezelschap nog 7 Masked Singers. “Vanaf nu wordt er alleen nog maar ontmaskerd”, klinkt het bij Niels Destadsbader. De 7 gemaskerde gezichten treden vrijdag op in 3 duels: 2 gewone duels en 1 ‘triel’. Deze keer onthullen de Masked Singers bovendien geen extra tip over zichzelf, maar wel een leugen. Benieuwd of die de speurders nieuwe inzichten geeft. Hoe dan ook wordt 1 masker aan het einde van de show afgezet.

Aap, Duiker, Duiveltje, Koningin, Suikerspin, Wolf en Zeemeermin drijven het showgehalte deze week verder op en laten alweer een andere kant van zichzelf zien. Terwijl Duiker een gevoelige snaar weet te raken, halen anderen hun beste dance moves boven. “Ik droom hier oprecht over”, klinkt het bij Julie na de performance van Wolf. “Het moment dat zijn masker af gaat, zal zo bevrijdend zijn voor mij.”

Herkent Vlaanderen de echte stem van de Masked Singers met deze nummers?

Aap: Don’t Call Me Up van Mabel
Duiker: Lay Me Down van Sam Smith
Duiveltje: Goud van Bazart
Koningin: Blinding Lights van The Weeknd
Suikerspin: How Things Would Dance, Engelstalige versie van Hoe Het Danst van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren 
Wolf: My Prerogative van Bobby Brown
Zeemeermin: Wrecking Ball van Miley Cyrus

Show 4 op vrijdag 9 oktober om 20.40 bij VTM.