Grillmaster PETER DE CLERCQ en dochter AXELLE openen delicatessenwinkel

In het landelijke Maldegem in het Oost-Vlaamse Meetjesland, ligt de prachtige, gerestaureerde hoeve ‘Elckerlijc’: het grillrestaurant van bekende topchef en televisiefiguur Peter De Clercq. Vlak naast de hoeve opent hij nu samen met zijn dochter Axelle de delicatessenwinkel Lecker by Elckerlijc. Je proeft én koopt er Belgische streekproducten als bieren en honing en geitenkaas, maar evengoed ambachtelijke charcuterie, huisgemaakte worst, kruidenmengelingen, bereide maaltijden of seizoensgroenten als pompoen en courgetten uit de moestuin van de chef. Peter creëerde samen met de bekende Brugse chocolatier Oliver Van Nueten vijf unieke pralines met een grill -en rooksmaak. Die smaakbommen zijn exclusief en in een mooie geschenkverpakking te koop bij Lecker by Elckerlijc.

Naast auteur van verschillende barbecue-boeken, wereldkampioen Barbecue, grillexpert én presentator – binnenkort zie je hem opnieuw aan het werk in het tweede seizoen van het VIER-programma ‘Grillmasters’ –  is Peter De Clercq ook chef in zijn eigen grillrestaurant. Een plek waar de kolen van de Josper altijd branden en waar hij, samen met zijn twee dochters die ook in de zaak zitten, culinaire meesterwerkjes op tafel tovert. Het concept: respect voor de natuur en ‘back to basics’. Op de kaart enkel streek -en seizoensgebonden groenten, fruit en kruiden. Wie op de menukaart het ‘EF’-label spot, kan er van uit gaan dat het om eigen kweek gaat, zowel qua groenten als vlees.

Peter De Clercq: “België kent een rijke cultuur van lekker eten en drinken. In het restaurant ontvangen we heel wat Belgen die van heinde en verre komen, maar we hebben evengoed heel wat internationale gasten die met vakantie of op zakenreis zijn. Het is fijn dat ze de worst die ze proeven als aperitiefhapje of de pralines die ze bij de koffie krijgen, nu ook kunnen kopen in onze eigen delicatessenwinkel en daarmee meteen iets ‘typisch Belgisch’ mee naar huis nemen. Eigenlijk is het zo dat je de producten die je proeft in het restaurant, ook kan kopen in de winkel. Zo gaan we voor een wisselwerking met onze leveranciers. Groenten en fruit van lokale boeren uit Maldegem en omgeving, maar evengoed bijvoorbeeld de kaas van kaasaffineurs Van Tricht, die we zelf laten rijpen in geroosterd sinaasappelhout.”  

Peters dochters Axelle en Naomi kregen het kooktalent en ondernemersinstinct mee van hun papa. In het verleden had Axelle al een eigen pop-uprestaurant en baatte ze al een zomerbar uit. Naomi draait mee in de zaal in Elckerlijc, het restaurant van hun ouders. Axelle is nu verantwoordelijk voor ‘Lecker by Elckerlijc’: ze zorgt voor het assortiment en zal de winkel runnen. Bedoeling is dat de twee dochters later de zaak van hun ouders verderzetten.

Gegrilde Elckerlijc pralines
De voormalig wereldkampioen barbecueën ontwikkelde samen met Brugse meester-chocolatier Oliver Van Nueten vijf unieke pralines met een grill -en rooksmaak. Die smaakbommen zijn exclusief en in een mooie geschenkverpakking te koop in de winkel. Vijf verschillende smaken: gerookte olijfolie, gegrilde sinaasappel, Cascara (gedroogde koffiebes), boomstammetjes met spekjes en amandel, en eentje met de unieke Elckerijc gin ‘25 Elckerijc Silver Edition Gin’. 

Praktisch

Kraailokerkweg 15b, 9990 Maldegem

Openingsuren:

maandag 12u-19u
dinsdag-vrijdag  9u-19u
Zaterdag 9u-12u
zondag gesloten 

Contact:

050 35 35 68

Facebook: https://www.facebook.com/LeckerByElckerlijc/