Haal de natuur in huis met ASTRID BLACK LABEL

Van woestijnen tot stranden met palmbomen. Van luipaarden en zebra’s tot impressionante zonsondergangen: Astrid Coppens liet zich voor haar jongste collectie voor ZEB inspireren door de spectaculaire natuur. En dat is natuurlijk te merken.

Seizoen na seizoen haalt Astrid het onderste uit de (kleding)kast om haar loyale Black Label-fans te verrassen. Maar zowel Astrid als ZEB zijn het erover eens: dit is haar spectaculairste en kleurrijkste collectie ooit. Adembenemend, zoals de natuur waar Astrid haar inspiratie haalde. 

Astrid Coppens zweeft op een roze wolk sinds de geboorte van haar dochter Billie-Ray. Geen wonder dus dat de collectie van de Black Lady van ZEB meer kleur heeft dan we van haar gewend zijn. Uiteraard geen pastelhemels of regenboogtoestanden voor Astrid Black Label: Astrid liet zich inspireren door de prachtige kleurenpaletten die Moeder Natuur te bieden heeft. 

Het thema ‘woestijn’ en de trendy zonsondergangkleuren oker, diep oranje en bruin keren vaak terug. Astrids collectie doet je dan ook wegdromen van warme avonden met cocktails op een bounty strand.

Het high fashion kostuum in burnt orange valt meteen op: stijlvol maar zomers tegelijk. Maxi-rokken, jurken en kleedjes die dansen in de wind konden ook niet ontbreken. ‘Het satijnen zwarte kleed met hoge split is ook één van mijn favorieten’, zo zegt Astrid zelf. 

Ze is in de wolken met het resultaat: ‘We hadden altijd al stuks voor iedere gelegenheid in de collectie, maar nu wilde ik ook echt de ultieme vakantielook creëren. Sierlijke gewaden die je gemakkelijk over je bikini trekt en waarmee je de stad kan induiken op een zwoele terrasjesavond.’ 

Dit jaar ook nieuw in de collectie: maar liefst 8 verschillende oversized zonnebrillen die je totale look meteen wat extra glamour geven. 

Astrid geeft dit voorjaar op een gesofisticeerde en grafische manier een draai aan dierenprints, logisch dus dat de fotoshoot plaatsvond in Zuid-Afrika, op het strand. ‘Een fantastische ervaring, ook al moesten we om 5 uur opstaan. Midden in de nacht dus, maar nu ik een dochter heb ben ik dat al gewoon’, lacht ze. 

Ook voor deze collectie werden voor vele stuks organische of gerecycleerde stoffen gebruikt. ZEB zet in 2020 nog meer in op duurzaamheid en kiest voor zoveel mogelijk bio-katoen of gerecycleerde garens.