HANNE danst : het gala

Het is haar gelukt, Hanne. Vorige week dinsdag, 12 februari, heeft Hanne Decoutere samen met danspartner Gabor Kapin van Ballet Vlaanderen de balkonscène uit Romeo en Julia gedanst, in de versie van het Ballet van Monte-Carlo.

Dat gebeurde tijdens een dansgala in het Concertgebouw Brugge, in samenwerking met verschillende nationale en internationale dansgroepen. Daarmee is de meisjesdroom van nieuwsanker Hanne Decoutere werkelijkheid geworden: als prima ballerina een balletscène dansen met een professioneel ensemble.

Het dansgala was op een mum van tijd uitverkocht. Wie er in Brugge niet bij kon zijn – of wie graag nog eens wil nagenieten – kan zondag 24 februari om 21.00 u. op Canvas terecht voor een terugblik op de magische avond, gepresenteerd door Thomas Vanderveken.

In de extra uitzending op 24 februari zien we alle hoogtepunten van het gala in Concertgebouw Brugge, met optredens van onder andere het Ballet van Monte-Carlo en van Ballet Vlaanderen. De winnaars van de wedstrijd Dans met Hanne (Compagnie J) komen eerst aan de beurt, samen met dansers van Dansstudio Arabesque. Daarnaast zien we de Koninklijke Balletschool Antwerpen en Jesse Callaert van het Nederlands Dans Theater aan het werk.

Maar het hoogtepunt van het gala is de pas de deux uit Romeo en Julia van Hanne en Gabor Kapin.