HARRY COSEMAN zingt ‘Blue Danube of Mine’, dé hit van Strauss

De muziek van Strauss: tijdloos en populair over de hele wereld in honderden uitvoeringen. Nu krijgen de wereldberoemde melodieën van Strauss voor het eerst een stem: die van Harry Coseman.   De nieuwe single van Harry Coseman is een gloednieuwe en frisse versie van ‘De Blauwe Donau’ en heet nu ‘Blue Danube of Mine’.

‘De Blauwe Donau’, de bekendste wals van Johan Strauss werd oorspronkelijk geschreven voor een Weens mannenkoor. Het werd pas later een echt succes nadat het een nieuw arrangement voor orkest kreeg en gespeeld werd op een Oostenrijks-Frans gala event tijdens de Wereldtentoonstelling in 1867 in Parijs. Het werd zo’n succes dat de drukkers de aanvragen voor partituren van het stuk wekenlang niet konden bijhouden. Meer daarover hoor je in de tv special ‘Strauss vs Strauss’ die we opnamen. 

Harry Coseman nam samen met het orkest STRATO-VANI een compleet nieuwe versie van de Blauwe Donau op.  Om de clip voor deze ‘Blue Danube of Mine’ te maken, trok hij naar Los Angeles. De video werd opgenomen in de L.A. river die ook al te zien was in films als ‘Terminator’ en ‘Grease’.

The Voice of Strauss is een verrassende herwerking van de klassieke melodieën van Strauss tot echte songs.  In plaats van de 19e eeuwse melodieën klakkeloos na te spelen, werd er flink wat extra leven geblazen in de nieuwe versies zodat ze een upgrade naar de 21e eeuw kregen.  De arrangementen zijn frisser en de thema’s gaan van sociale media tot speed-dating. De knap doordachte en originele teksten zijn van de hand van Michael Leahy die eerder ook al voor teksten van o.a. 2Unlimited zorgde.   De hele orchestratie werd verzorgd door STRATO-VANI, een groot orkest dat al meer dan 10 succesvolle albums uitbracht en zalen als Flanders Expo en Vorst Nationaal volspeelde.