HILDE DE BAERDEMAEKER en POMMELIEN THIJS worden meters van het JEF festival 2020

JEF festival (22 februari – 1 maart 2020) kondigt bijzonder trots haar twee meters aan voor de editie 2020: actrices Hilde De Baerdemaeker (Familie, 13 geboden, Campus 12) en Pommelien Thijs (#LikeMe) mogen deze spannende duo-taak op zich nemen! Hilde en Pommelien sporen je aan om nu al jouw krokusvakantie vol te plannen met workshops en masterclasses die je op het festival kan volgen. Snel boeken is de boodschap!
Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen verschillende locaties in Antwerpen. Het JEF festival vindt vanaf nu niet enkel plaats in het Zuiderpershuis, maar ook in Cinema Rix, Cultuurcentrum De Kern, de nieuwe Cinema Lumière Antwerpen en Cartoons. Daarnaast mogen ook Brugge, Kortrijk, Gent, Leuven en Roeselaere zich tijdens de krokusvakantie verheugn op films uit de JEF programmatie. 

De keuze om de populaire all-round actrice Hilde De Baerdemaeker als meter te koppelen aan en het opkomende talent Pommelien Thijs maakt duidelijk dat JEF een festival is voor jong en oud.

Hilde de Baerdemaeker is een van de populairste Vlaamse actrices. Al meer dan 15 jaar lang vertolkt ze rollen in bekende Vlaamse films (Dossier K, De zaak Alzheimer, Team spirit) en series (13 geboden, Familie). Haar connectie met jeugdfilm ligt voor de hand: Hilde speelde mee in de Nederlandse jeugdfilm Vechtmeisje, die vorig jaar de Publieksprijs won op het JEF festival en momenteel is ze te zien in de Studio 100-reeks Campus 12. Ze is alvast verheugd over haar rol als festivalmeter: “Ik weet nu al dat ik de hele krokusvakantie lang naar de film mag gaan zonder mij schuldig te voelen. En ik kan mijn kinderen meenemen, want “dat moet voor mijn werk”. Het perfecte excuus!  We zitten tegenwoordig zo vaak met z’n allen elk op ons eigen scherm te staren. Terwijl het zo tof is om dicht bij elkaar te schuiven en samen naar iets te kijken en er op hetzelfde moment door geraakt te worden. Er is toch niks mooier dan samen met je kinderen lachen en snotteren bij dezelfde film? Dat schept zo’n band!”

Als jonge, veelzijdige actrice met een passie voor film en nieuwe media is Pommelien Thijs de ideale meter voor het JEF festival: “Ik vind het keileuk. Ik was zelf altijd dol op zulke events, dus ik ben heel blij dat ik nu jonge mensen mag warm maken voor film.” Momenteel is Pommelien te zien in de veelbesproken jeugdserie #LikeMe. In haar vrije tijd zingt ze graag – het resultaat daarvan krijg je te zien op haar YouTube-kanaal. Op 11-jarige leeftijd schitterende Pommelien al in de hoofdrol van de musical Annie, en later zag je haar aan het werk in de jeugdfilm Labyrinthus en was ze te horen in Piepkuikens.

Voor het volledige filmprogramma is het nog wachten tot na de kerstvakantie, maar wie heel nieuwsgierig is, kan nu al terecht op www.JEFfestival.be om early bird tickets te kopen aan kortingstarief voor diverse masterclasses en workshops. Want naast films kijken, wil JEF kinderen en jongeren enthousiast maken om zelf filmwijs aan de slag te gaan.