JO brengt pakkend eerbetoon op zijn nieuwe single “Eerbetoon”

Met zijn nieuwe single ‘Eerbetoon’ neemt Jo weer de draad op als zanger,  na een heel moeilijke periode, waarin hij een immens groot verdriet moest verwerken door het overlijden van zijn grote levenspartner Tim.

Jo zijn levensverhaal is er één met enorme hoogtepunten en diepe dalen.  Hij is als sinds kindsbeen af bezig met muziek en entertainment en kwam voor het eerst in 1997 in de nationale belangstelling,  als lid van ‘Boysband’ die in 1999 een doorbraak forceerden bij Radio 2-zomerhit met hun single ‘Het werd zomer’,  die verkozen werd als ‘beste Nederlandstalige opname’.
Wanneer de groep in 2000 stopt blijft Jo doorgaan als soloartiest,  waardoor hij een professionele carrière weet uit te bouwen in Spanje. In 2008 keert hij terug naar België, de liefde achterna, doordat hij inmiddels zijn levenspartner Tim ontmoette waarmee hij in 2016 trouwde.Ondertussen bleef Jo als artiest verder werken aan zijn zangcarrière en bracht hij het album ‘Klassiekers op z’n Jo’s uit. Zij leven neemt plots een andere wending door zijn deelname aan het Tv-programma ‘Komen eten’,  dat hij met glans wint. Samen met Tim opent hij in Keerbergen het restaurant ‘De Linde’.

The sky leek wel de limit te zijn voor Jo,  die zijn zangcarrière succesvol wist te combineren met zijn kookkunsten, ware het niet dat Tim amper een maand na de opening van het restaurant zwaar ziek werd en in een diepe coma belandde,  waar hij zwaar gehavend uit kwam en niet meer zelfstandig kon functioneren. Begin oktober 2017 besluit Tim om uit het leven te stappen en staat Jo er weer alleen voor. Dankzij de hulp en aanmoediging van enkele goede vrienden vond hij opnieuw de kracht om verder te gaan.

De titel van zijn nieuwe single is niet toevallig gekozen,  maar is effectief een ‘eerbetoon’ aan zijn overleden levenspartner Tim.

‘Eerbetoon’ is een nieuw nummer dat geschreven werd door Jos Van Meer op een compositie van Oleg Jagger en is beschikbaar voor download en streaming bij alle belangrijke internet portals. Lex De Groot zorgde voor arrangement en opname,  die uitgegeven wordt door D & V.