KATE RYAN en SAM FELDT lanceren hun gloednieuwe single ‘Gold’

Het heeft even geduurd voor ze haar fans trakteerde op nieuwe muziek, maar vandaag lanceert Kate Ryan, samen met deejay en wereldproducer Sam Feldt, hun langverwachte single ‘Gold’. “Ik heb lang gezocht naar een opvallende, relevante sound. Ik vind het fijn om mezelf uit te dagen om nieuwe muziekpaden te bewandelen. De voorbije maanden waren intens, omdat Sam en ik de tijd hebben genomen om ‘Gold’ uit te werken. Het nummer gaat over angsten overwinnen door uit je comfortzone te stappen en vooruit te kijken. Voor mij was het een uitdaging, maar ik ben heel fier op het resultaat!“

Sam Feldt, bekend van de hits ‘Where’s My Love’, ‘Heaven (Don’t Have A Name)’, ‘Just To Feel Alive’ en zijn versie van de Robin S-classic ‘Show Me Love’, waarmee hij vier jaar geleden een monsterhit scoorde, ligt bij Kate Ryan in de bovenste lade. “Wanneer het gaat om samenwerkingen ben ik erg kieskeurig. Ik had al een tijdje een melodie en idee in mijn hoofd, maar ‘Gold’ had wat extra’s nodig. Het was een uitdaging omdat de song een sterk Indie-gevoel heeft. Een stukje mysterie en magie dat de luisteraars ook effectief voelen als ze de song opzetten. Het was precies wat het liedje nodig had! Het was een plezier om met Sam samen te werken”, zegt Kate Ryan. “Zaterdagnacht stellen we ‘Gold’ officieel voor op Eurosonic Noorderslag. Met Sam en onze live muzikanten sta ik, net als o.a. Portland, Blackwave en Warhola, als Belgische op het podium. Ja, ik ben daar best zenuwachtig voor, want Eurosonic is één van de grootste internationale showcase festivals. Het ganse weekend zijn alle ogen van de muziekbusiness op dit gebeuren gericht. Spannend!”

Door samen te werken met Sam Feldt en zijn team, gaan er voor Kate Ryan nieuwe deuren open. ’Gold’ komt uit in landen waar ik nog nooit eerder iets heb uitgebracht. Er is keihard gewerkt aan dit nummer en nu is het aan het publiek en de radiostations om het te beoordelen. De eerste reacties klinken alvast veelbelovend.”

 ‘Gold’ van Kate Ryan en Sam Feldt is vanaf nu overal beschikbaar.