Kerkconcert – LISA gelooft – Vrijdag, 12 april 2019, Hasselt

Het Virga Jessecomité en de 27 Parochies van het  Dekenaat Hasselt (Diepenbeek, Hasselt en Zonhoven) zetten samen hun schouders onder  het Kerkconcert ‘Lisa gelooft’ op vrijdag 12 april in de Hasseltse H. Hartkerk.

Deken Ali Cornelissis en Virga Jessecomitévoorzitter Luc Smeets: “Toen Lisa del Bo in oktober 2018 met ‘Lisa gelooft’ door Vlaanderen toerde was het Hasseltse concert snel uitverkocht. De vraag naar  bijkomende plaatsen was groot en daarom nemen we nu samen het initiatief om een bijkomend concert te organiseren voor de 27 parochies van het dekenaat Hasselt”.

In een intimistische setting zingt Lisa del Bo een selectie van de mooiste religieuze liedjes aangevuld met nummers die de boodschap van vertrouwen, verdraagzaamheid, hoop en liefde voor elkaar uitdragen.

Deken Ali Cornelissis: “ In deze soms woelige tijden kan muziek en zang met inhoud en kracht mensen samen brengen en een samenhorigheidsgevoel geven en dat doet gewoon deugd”.

Lisa del Bo  brengt in het kerkconcert ‘Lisa gelooft’ klassiekers zoals ‘Onze Vader’ en ‘Ave Maria’, maar ook originele en hedendaagse songs in een mooie, Nederlandstalige bewerking. Met het concert en gelijknamig album heeft de Limburgse zangeres een statement gemaakt.

Dat klopt zegt Lisa: “Mijn geloof maakt me gelukkig en geeft me vertrouwen. Ik wil dat niet wegsteken. Ik wil gewoon meegeven hoe fijn het is te mogen geloven, te weten dat er Iemand is die bij je is en altijd met je meegaat”.