Lancering 14 nieuwe monturen Odette Lunettes van ELINE DE MUNCK

71 monturen. 360 brillen in verschillende kleuren. 11 landen. Bijna 250 verdelers. Het zijn maar enkele van de cijfers van 4 jaar Odette Lunettes. Het Belgische brillenmerk van Eline De Munck lanceert vandaag, donderdag 25 april 2019, 14 nieuwe monturen in de ALLURE- en VOYEUR-lijn. Naast Antwerpen opent Odette Lunettes deze keer ook een Temporary Store in Gent. Belgische mode boven, want Odette Lunettes heeft ook een samenwerking opgestart met het Antwerpse modemerk SVNTY en ze brengen vandaag samen 3 paar sneakers uit.

Het internationale verhaal van Odette Lunettes blijft groeien. De afgelopen maanden is Odette Lunettes ook in Polen, Duitsland en Zwitserland te vinden. Naast België brengt dat met Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Macau, Zuid-Korea, Engeland en Monaco het totaal op dit moment op 11 landen. “Te zot voor woorden”, zegt Eline De Munck. “Toen m’n zakenpartner Bob en ik het verhaal 4 jaar geleden in België hebben opgestart, hadden we nooit kunnen denken dat onze brillen de landsgrenzen zouden oversteken. Het geeft een enorme voldoening om te weten dat de kwaliteit en het tijdloze karakter van onze brillen ook in andere landen wordt opgemerkt.”

De nieuwe monturen vallen opnieuw in de smaak bij ‘bekende brillers’. De aandachtige Blind Getrouwd-kijkers bij VTM hadden het al kunnen opmerken: Jolien, Annelies, Stijn, Line, Joke en Victor dragen een montuur van de nieuwe collectie. Ook onder andere Staf Coppens, Adil El Arbi, Jan Kooijman, Koen Wauters, Matteo Simoni en de wereldberoemde DJ Martin Solveig dragen een bril.

Waar ALLURE staat voor tijdloze, stoere en elegante optische en zonnebrilmonturen, brengt VOYEUR excentrieke en opvallende zonnebrillen. De 14 nieuwe monturen voor mannen (Odette Homme) en vrouwen (Odette Femme) zijn er in verschillende kleuren en zijn opnieuw vernoemd naar Amerikaanse oogartsen. In de ALLURE-lijn zijn dat deze 8 monturen: Harper, Thorne, Parker, Sweeney, Penny, Larsson, Dawson en Colsky. In de VOYEUR-lijn zijn dat deze 6: Byron, Morgan, Pebbles, Gibbs, Diani en Hirst.

Naast de eigen Belgische brillencollectie is Eline De Munck een grote supporter van Belgische mode. Een eerste samenwerking met het Antwerpse modemerk SVNTY vloeide uit die gedachte voort: “Na mijn samenwerking met ZEB voor mijn kledingcollectie DEUX kriebelde het om naast de brillen ook andere dingen te doen in de Belgische mode. Met SVNTY voelden Bob en ik meteen een klik. Voor de sneakers zijn we vanuit hetzelfde standpunt vertrokken als voor de brillen: de sneakers zijn speciaal, maar toch draagbaar door het tijdloze design”, licht Eline De Munck toe.

Astrid Van Damme, designer SVNTY: “Het was meteen duidelijk dat Odette Lunettes dezelfde gepassioneerde motivatie deelt als ons. We spreken ook hetzelfde Antwerpse jargon, omdat we onze oorsprong delen in de modehoofdstad. ‘March to the beat of a different drum’ vat de collectie samen: we willen nét iets anders uitbrengen dan wat je misschien standaard verwacht van een sneaker. We zorgen voor een eerlijk productieproces, waarbij we hoge kwaliteit vooropstellen.”

Het gaat om 3 verschillende modellen, elk met hun unieke zool: ‘De Robot’, ‘De Antwerp’ en ‘De Flex’. Elk model is vervaardigd met leer van hoge kwaliteit en is telkens in 2 kleuren beschikbaar. Van het De Robot-model is er ook een beperkte oplage in volledig goud beschikbaar. Iedereen kan de sneakers vanaf vandaag in presale ontdekken in de Temporary Stores van Odette Lunettes in Antwerpen en Gent en op www.odettelunettes.com.

Odette Lunettes opent opnieuw Temporary Stores: deze keer niet alleen in Antwerpen, maar ook in Gent. In Antwerpen is dat de komende maanden in het Antwerps beschermd monument Osterriethhuis op de Meir 85 in Antwerpen. In Gent opent de Temporary Store tot en met 31 juli in de Kalandeberg 7.