LIEVE BLANCQUAERT en JAMIE WESTLAND vervoegen vakjury National Geographic Fotowedstrijd

Fotografen Lieve Blancquaert en Jamie Westland vervoegen dit jaar de jury van de National Geographic Fotowedstrijd. Arno Kantelberg (voorzitter), Renske Lamers en Sacha de Boer nemen ook dit jaar opnieuw deel en completeren zo de vakjury. De prestigieuze en grootste competitie voor (amateur)fotografen uit Nederland en Vlaanderen is deze maand van start gegaan.

Lieve Blancquaert (tentoonstelling ‘Circle of Life’) en Jamie Westland (winnaar ‘Het Perfecte Plaatje 2019’) nemen deel aan de jury van de grootste fotowedstrijd uit de Benelux. Ze worden vergezeld door Sacha de Boer (fotograaf en presentatrice), Renske Lamers (hoofdredacteur National Geographic Junior) en juryvoorzitter Arno Kantelberg (hoofdredacteur National Geographic Magazine).

‘Mix aan ervaring, kennis en enthousiasme’
Kantelberg is verheugd over de nieuwe samenstelling van de jury: “We beschikken dit jaar in de jury over een mooie mix aan ervaring, ambachtelijke kennis en jeugdig enthousiasme, met sowieso bij elk jurylid veel hartstocht voor fotografie. Ik kijk er echt naar uit om met hen de finalisten en de winnaars te selecteren uit de vele inzendingen die we zeker ook dit jaar weer gaan krijgen.”

Categorieën Mens, Dier, Landschap en Raar Maar Waar
Inzenden voor de National Geographic Fotowedstrijd 2020 kan sinds 1 juni en kan nog tot en met 1 oktober. Vorig jaar werden meer dan 11.000 foto’s ingezonden. In de competitie kan iedereen uit Nederland en België foto’s insturen in de categorieën Mens, Dier en Landschap. De vakjury kiest per categorie een winnaar en 15 finalisten, waarop ook het publiek stemt. Bij de Junior-competitie maakt de categorie Mens plaats voor Raar Maar Waar en worden de categoriewinnaars door de jury bepaald. Via een online stemronde wordt de publieksprijs van de Junior-competitie toegekend. De prijzen, waaronder een jaarabonnement National Geographic Magazine en de nieuwste OPPO smartphone, worden op 22 november uitgereikt. De presentatie van de finale ligt in handen van Klaas van Kruistum. De winnende foto’s worden vervolgens in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd.

Deelnemen aan de National Geographic Fotowedstrijd 2020 kan via www.NatGeoFotowedstrijd.be.