Modeontwerpster en pianiste TYLAINE VAN DEN BROECK opent winkel in Heist-op-den-Berg

De Heistse modeontwerpster en pianiste Tylaine Van den Broeck opent op 16 december haar eigen winkel in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. “Ik breng een vleugje glamour voor elke vrouw”, zegt Tylaine.

In 2011 richtte de creatieve duizendpoot Maison Tylaine op, nadat ze een jaar eerder deelnam aan het VTM-programma De designers en doorstootte tot de twaalf laureaten. Sindsdien presenteert ze jaarlijks één collectie. Onder meer Barbara Dex, Stéphanie Meire, Maartje Van Neygen, Maureen Vanherberghen en Maxine Michiels showden haar kledij. Elke Taelman was het gezicht van de recentste collectie.

“Ik startte met ontwerpen omdat ik op zoek was naar geschikte podiumoutfits”, vertelt Tylaine. “Na privélessen naaien en een opleiding in avondschool behaalde ik het diploma modeontwerpster, intussen zo’n tien jaar geleden.”

Haar vrouwelijke, kleurrijke creaties werden verdeeld via een aantal winkels en onlineshops. “Klanten zochten me ook thuis op, in m’n atelier. Met de opening van een showroom/atelier in de Bergstraat hoop ik bereikbaarder te zijn en klanten meer comfort aan te bieden. Ze moeten niet meer naar Leuven of Mechelen. Mijn collecties zullen exclusief hier in Heist te verkrijgen zijn, en via mijn webshop.”

“In de showroom zal je in alle rust kunnen passen. Van sommige ontwerpen heb ik meerdere exemplaren, maar er zijn ook unieke stuks of – indien gewenst – ontwerpen volledig op maat.”

Tylaine’s feestcollectie is de eerste die de rekken vult. In de gekende Maison Tylaine-stijl: vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd.

Net zoals andere recent geopende winkels (De Banier, Toekan, Brood & Bloemen… ) geeft de zaak extra cachet aan Heist en haar bekende winkelstraat. “Er hoeft niet in elk winkelpand een grote bekende keten te huizen. Dit soort kleinschaligere winkels geeft Heist meer eigenheid.”

Maison Tylaine is vanaf 16 december geopend op donderdag en vrijdag van 10 tot 18 uur en ’s maandags op afspraak.