“Monopoly Thuis” voorgesteld door actrice LYNN VAN DEN BROECK

Vanaf vandaag is er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave beschikbaar: Monopoly Thuis. Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om de leukste locaties uit Thuis te ontdekken! Monopoly Thuis laat je al spelenderwijs doorheen de bekendste plekken uit de best bekeken dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen wandelen.

Vandaag werd Monopoly Thuis officieel voorgesteld in Domein Petrushoeve in het Hageland, ook wel bekend als wijndomein “Stevenson” uit de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen.

Deze officiële Monopoly uitgave, uitgebracht door Belgische spellenontwikkelaar Groep 24 onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept: kopen en verkopen, maar dan met een Thuis-jasje. In tegenstelling tot de klassieke winkelstraten in de standaard Monopoly, moet de speler locaties uit de reeks kopen. Zo kan je bijvoorbeeld de slaapkamer van Lowie kopen maar ook de Keuken uit de Withoeve.

Het bord is iets uniek geworden weet men bij Groep 24. Het is een ontwerp met bovenaanzicht geworden waarbij men duidelijk de onmiskenbare Dreef ziet. Rondom rond staan alle locaties uit de reeks steeds visueel gegroepeerd per gebouw. Zo is de Withoeve met al zijn locaties (de keuken, zaal en de barrel) gegroepeerd en onder het kleur geel samengebracht. Er is niet enkel ruimte voor locaties uit de reeks, ook de bekende voertuigen uit de reeks zijn terug te vinden, zo kan je de werkcamionette van ACE of de combi van Tim kopen.

Thuis kent een zeer grote fanbase. Men wou bij VRT de fans dan ook inspraak bieden bij de ontwikkeling van deze Monopoly van hun Thuis. De Thuis-kijker kreeg de kans om op haar of zijn favoriete ondernemer te stemmen. Verschillende acteurs hebben een eigen onderneming in de reeks: Taxi Nancy en Boowie konden de meeste stemmen verzamelen en kwamen als winnaars uit de bus. Hun bedrijven krijgen dus een plaatsje op het bord.

De eerste speldoos werd officieel overhandigd aan actrice Lynn Van den Broeck (Viv uit de reeks).

“Leuk dat het spel volledig gepersonaliseerd aan Thuis” zegt Lynn. “Er is niet alleen ruimte voor de grote decors maar ook kleinere, zelfs het kleinste kamertje uit Bar Madam is te zien op het bord. De locaties gaan dus zeer breed. Bovendien is het ontwerp op ook superleuk, je ziet alle ruimtes van bovenaf en krijgt een mooi zicht op alle locaties. Uiteraard kon de dreef centraal ook niet ontbreken. Mijn tactiek is meestal om meteen de duurste locaties te kopen. In dit spel ga ik dus meteen voor het advocatenkantoor en het kantoor van Boowie. Een tactiek die me al vaak de winst opleverde” lacht Lynn Van den Broeck.Ze is bezig aan haar derde seizoen als Viv in Thuis.

Vanaf vandaag is het Monopoly Thuis beschikbaar in de handel en online via www.MONOPOLYTHUIS.be