Nieuw 3 CD verzamel-album JIMMY FREY tgv 80ste verjaardag!

Op 28 april van dit jaar wordt Jimmy Frey 80 jaar. Een mijlpaal die we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Zijn carrière die ondertussen al meer dan 5 decennia omvat, leverde ons onvergetelijke hits die ondertussen tot het collectieve geheugen van de Vlaming behoren. Van “Zo mooi, zo blond en zo alleen” over “rozen voor Sandra” tot het onverwoestbare “Saragossa” dat momenteel zelfs aan kleine revival bezig is: allemaal staan ze op deze 3 CD verzamelaar.

Sinds zijn fiets ongeluk een tweetal jaren geleden is Jimmy wat minder vaak aanwezig op de podia maar speciaal voor dit album levert hij wel twee nieuwe, onuitgegeven tracks af (‘Toreadood’ en ‘Momenten Van Geluk’).
De derde disc bevat een minder gekende kant van Jimmy. Hierop zingt hij in het Frans, Engels, Spaans en Duits. Want wat wel eens vergeten wordt is dat Jimmy Frey zijn carrière in Frankrijk begon als veelbelovende beat en yéyé zanger. Pas later is hij zich dan meer op Vlaanderen gaan richten met onmiddellijk succes tot gevolg en waar we nu dankbaar nog steeds de muzikale vruchten van plukken.