Nieuwe dramareeks Baptiste: BARBARA SARAFIEN en BORIS VAN SEVEREN schitteren naast internationale topcast

Vanaf dinsdag 30 april brengt Eén de nieuwe spannende dramareeks Baptiste, van de makers van het succesvolle The missing. Baptiste draait rond de koppige speurder Julien Baptiste (Tchéky Karyo) die ook al in The missing te zien was. Julien Baptiste wordt in Amsterdam om hulp gevraagd door zijn ex-vriendin en hoofd van de politie Martha Horchner (Barbara Sarafian). Martha wil zijn hulp bij het opsporen van een vermist meisje, Natalie, de nicht van Engelsman Edward Stratton (Tom Hollander). Ze gelooft dat de zaak gelinkt is aan een Roemeense bende die aan sex trafficking doet. Het meisje moet dringend teruggevonden worden, en Martha’s zoon Niels (Boris Van Severen), die de zaak onderzoekt, heeft volgens haar Juliens hulp nodig.

Julien, Niels en Edward beginnen samen aan hun zoektocht, maar al gauw beseft Julien dat niet alles is wat het lijkt. Waarom wil niemand spreken over het vermiste meisje? Wie is de man die Juliens vrouw Celia volgt? En wie is de geheimzinnige vrouw die de sekswerkers helpt, en hen vertelt dat Natalie naar Duitsland is gevlucht? Julien beseft dat de zaak heel anders in elkaar zit dan het lijkt. Tegen de tijd dat hij zich bewust wordt van het gevaar, is Juliens eigen gezin in levensgevaar en hijzelf in een val gelokt.

Baptiste werd grotendeels opgenomen in Vlaanderen en Amsterdam. Het eerste deel van de zesdelige reeks werd geregisseerd door Ijslander Börkur Sigthorsson, de laatste drie afleveringen door Jan Matthys. De reeks werd geproduceerd door Two Brothers Pictures voor BBC One in coproductie met CZAR TV, Eén en BNP Paribas Fortis Film Finance, en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Baptiste is vanaf 30 april elke dinsdag om 21.30 uur te zien op Eén. Vanaf dan is de volledige reeks ook integraal beschikbaar via VRT NU. De twee seizoenen van The missingzijn vanaf 30 april volledig te (her)bekijken op VRT NU.