Nieuwe single: DANA WINNER geeft met muzikale ‘merci’ een gezicht aan de helden van vandaag

MUZIKALE MERCI VANUIT HET HART

Ook Dana Winner zat de voorbije week niet stil. Vanuit haar woning in het Limburgse Hasselt schreef ze ‘Thank You (Heroes of Today)’, een muzikalemerci aan iedereen die tijdens deze moeilijke dagen het beste van zichzelf geeft, ondanks de compromissen  voor eigen gezondheidsrisico, impact op gezin, opvang kinderen, …

UNIEKE RELEASE MET EEN BOODSCHAP

“Ik vind het mijn taak als artiest om maatschappelijk iets te kunnen betekenen in deze tijden van onzekerheid en verandering en ik ben ervan overtuigd dat we met dit lied mensen een hart onder de riem kunnen steken. Niet alleen door de muziek, maar ook door een uniforme en warme boodschap te verspreiden. Op die manier kunnen wij hen laten weten hoe dankbaar we zijn dat deze helden van vandaag alles op alles zetten om het beste van zichzelf te geven en te blijven geven. Al moeten ze daar zelf hun veilig nest voor verlaten of moeten ze puzzelen om bijvoorbeeld opvang voor hun eigen kinderen te vinden in tijden waarbij iedereen liefst zoveel mogelijk contact wil vermijden. 

Het leek me daarom niet meer dan normaal om samen met mijn team aan de slag te gaan. Ik ben dan ook echt bijzonder trots op deze unieke release, waarmee we deze mensen op een podium willen zetten door ze een gezicht te geven”, aldus een fiere Dana Winner.

OPROEP: STUUR ONS JOUW FOTO EN GEEF HEN EEN GEZICHT

“Ik zou via de media een oproep willen doen om zoveel mogelijk mensen die momenteel aan het werk zijn in noodzakelijke sectoren, een fotoportret of selfie te laten inzenden zodat wij voor de bijhorende videoclip van deze single een mooie montage kunnen maken van zoveel mogelijk van deze helden.

Op die manier kunnen we ze niet alleen bedanken met een lied, maar geven we ze ook een gezicht en de erkenning die ze verdienen. 

We maakten ook een Instagram account aan (@realheroesoftoday) zodat iedereen via de hashtag #heroesoftoday alles van thuis uit kan volgen. Misschien krijgen we niet alle foto’s in de muziekvideo, maar via Instagram gaat de actie gewoon verder”, aldus Dana.

Bekijk de teaser van de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=N7Ka5t_T_4c  

‘THANK YOU (HEROES OF TODAY)’ 

“Sinds haar deelname aan het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’ ging de muziek van Dana Winner letterlijk de wereld rond. ‘One Moment In Time’ is intussen goed voor meer dan 65 miljoen YouTube streams afkomstig vanuit China, Brazilië tot in Canada, de Verenigde Staten, Zweden of Vietnam. 

Mensen die in alle talen talrijk reageren via sociale media maar die nu overal ter wereld dezelfde corona-problematiek beleven als hier in Vlaanderen. 

Met deze release, ‘Thank You (Heroes of Today)’, wil Dana Winner daarom op een universele manier haar hand uitsteken om in België maar ook in de rest van de wereld iedereen te bedanken die tijdens de coranacrisis het beste van zichzelf geeft in het belang van de anderen. Mensen in de hulp- en zorgsector, in het transport en in de haven, medewerkers in voedingswinkels, postbodes, kinderverzorgsters, huishoudhulpen, politie en brandweer, cipiers, vuilnisophalers, leerkrachten, douane, magazijniers, laboranten, journalisten en nieuwsploegen, maaltijdbezorgers, mensen die werken in het openbare vervoer, … Zij zijn inderdaad de echte helden van vandaag”, aldus manager Hans Lambrechts. 

OPGENOMEN TUSSEN LIVING EN TUINTAFEL

“Het hele proces van het schrijven tot het inzingen en de productie was nu natuurlijk een bijzonder creatief en alternatief proces. Normaal duik ik mijn vertrouwde studio in, maar nu hebben we letterlijk uren via Whatsapp en Facetime met mekaar in videochat gehangen om te componeren, te repeteren of om de juiste toonaard te bepalen.

Opnemen hebben we vanop een verre en veilige afstand gedaan, met de engineer in mijn tuin terwijl ik zelf binnen in mijn eigen bureau thuis heb ingezongen.

Gelukkig kan je vandaag alles digitaal versturen dus na een dag zat de volledige productie vanuit Nederland al weer afgewerkt terug in mijn mailbox.

Vanaf vrijdag 27/03 is ‘Thank You (Heroes of Today)’ overal digitaal beschikbaar en volgende week lanceren we de video met hopelijk heel wat helden van hier én uit het buitenland”, besluit de zangeres zelf.

HOE STUUR JE JOUW FOTO IN?

Mensen uit al deze noodzakelijke sectoren kunnen een kwalitatieve foto/portret/selfie van zichzelf of van een collega mailen naar heroesoftoday@danawinner.com.

Vermeld je naam en voornaam, leeftijd, beroep en het land waarin je woont en werkt.

Door het insturen van een foto gaan deelnemers akkoord met de algemene voorwaarden op www.danawinner.com/heroes-of-today (beschikbaar vanaf vrijdag 27/03).