Nieuwe single voor EBE – ‘Koffie Voor Ons Twee’

Singer-songwriter Ebe Mogyoros (15) uit Melle liet zich eind 2018 voor het eerst opmerken tijdens zijn deelname aan The Voice Kids. Een jaar laten weet hij wat hij wil, muziek maken dat mensen raakt.

EBE: “Het afgelopen jaar was bijzonder druk. Ik combineer namelijk school met muziek maken én optreden. Mijn muziek schrijf ik zelf, dus daar kruipt heel veel tijd in. Ik ben iemand die me niet snel tevreden stelt met wat ik maak waardoor ik heel veel nummers schrijf en er bijna evenveel op een stapeltje leg onder de noemer ‘nog niet klaar’. Het is op mijn jonge leeftijd vooral keuzes maken tussen factoren als ‘wat hoor ik graag’ en ‘wat breng ik graag’. Ik wil sowieso muziek maken dat mensen raakt. Nummers als mijn nieuwe single zijn daarin een perfect voorbeeld. Toen ik het nummer ‘Koffie Voor Ons Twee’ voor het eerst speelde in Nederland zat er toevallig een songwriter in het publiek die me na het optreden opzocht en huilde. Hij had het hele nummer precies één week er voor meegemaakt en kreeg er maar één zin uit: Wat schrijf jij mooie nummers, jij bent een singer-songwriter met een oude ziel.”

Naast zingen en optreden met eigen muziek is EBE binnenkort ook te zien in ‘NOVEMBER 89’.

EBE: “Momenteel repeteren wij bijzonder hard voor de musical November 89, een musical van onder meer MNM-presentator Wanne Synnave. Het zijn echt wel drukke tijden want de première nadert en daarnaast wil ik ook school en eigen muziek niet in een vergeethoekje duwen. School is belangrijk en met mijn muziek hoop ik ooit een EP of mini-album te kunnen opnemen. Maar dat zal zijn voor als het past in de agenda.”